Almanya'da Doku Bağışında Rekor Kırıldı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Doku Bağışında Rekor Kırıldı

Yeni BİR REKOR.Siegbach-Eisemroth'da lösemi hastaları "Ekrem, Canan, Josha ve Kübra'yı yaşatalım" sloganıyla düzenlenen doku tipleme kampanyasında yeni bir rekor dana kırıldı.

14.02.2012 15:53

Yeni BİR REKOR: BİR GÜNDE 2 BİN 881 KİŞİDEN DOKU TİPLEMESİ

Siegbach-Eisemroth'da lösemi hastaları "Ekrem, Canan, Josha ve Kübra'yı yaşatalım" sloganıyla düzenlenen doku tipleme kampanyasında yeni bir rekor dana kırıldı. Dillenburg'daki iki hafta önceki 2 bin 268 kişilik rekora Eisemroth'da 2 bin 881 kişi katılmasıyla birlikte kırılan yeni rekor hastaları ve DKMS yöneticilerini çok sevindirdi.

Almanya'nın Giessen kenti yakınlarında kan bağışı yoluyla yapılan doku tipleme kampanyasında yeni bir rekora daha imza atıldı. Dillenburg'da iki hafta öncesi 2 bin 268 kişinin "Ekrem(42), Canan(26), Josha(2) ve 7 yaşındaki Kübra'yı yaşatılım" sloganıyla bir günde doku tipleme kampanyasına katılma rekorunun kırılmasının ardından yeni bir rekora imza atıldı. Siegbach-Eisemroth'da 2 bin 881 kişinin katılımıyla kırılan yeni rekor hastaları ve DKMS yöneticilerini çok sevindirdi. Ayrıca kampanya çerçevesinde yardımseverlerden 30 bin 130 Buro para bağışı toplanmasıyla ikinci bir rekor daha kırıldı

YARDIMA KOŞTULAR

Alman İlik Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) yöneticisi Bağnu Yazıcı,"Başta Hürriyet gazetesi ve Kanal D olmak üzere, FFH radyosu ve Bild gazetesiyle yerel gazetelerin yaptıkları haberlerle kampanya ya daha fazla katılım olmasını sağladılar. Daha önceki doku tipleme kampanyalarına bir günde en fazla 300 ila 800 kişi katılıyordu. Başta Siegbach Belediye Başkanı Bernd Happel olmak üzere kampanyaya Türklerin yanında Alman, Rus ve diğer uluslarında destek vermesi hastalar açısından daha fazla umut olmasını sağladı. Bugün buradaki kampanya katılan 2 bin 881 kişi dünyadaki bütün lösemi hastalarını da ilgilendiriliyor. Bilgi bankasında saklanacak kan örnekleri ile başka hayatların da kurtarma şansı var. Türk ve Alman doktor, hemşire ve Siegbach ve çevresindeki yüzlerce kişinin gönüllü görev yaptıkları kan örneği bağışı kampanyasına yoğun katılım yaşanması hepimizi sevindirdi." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK DUYGULANDIM

Kampanya için yoğun bir çalışma yaptıklarını ve belediyenin tüm imkanlarını kullandıklarını vurgulayan Siegbach Belediye Başkanı Happel ise "Bende hiç bu kadar böylesine yoğun bir kalabalık doğru beklemiyordum. Eisemroth en yoğun bir gün yaşadı. Çoluk çocuk genç ihtiyar herkes salona gelip orasını adeta bir mesire yerine çevirdi. Ama en önemlisi herkesin can verme umuduyla adete koşarak gelmesi bizleri çok duygulandırdı. İnsanlığın ölmediğini gösteren Türk, Alman ve diğer uluslardan gelen bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Doku Bağışında Rekor Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement