Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Türkiye'de şu anda hakkında tek bir soruşturma izni verilmemiş ve dava açılmamış belediye başkanı olmanın onurunu yaşıyorum.

10.06.2016 14:36

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, " Türkiye'de şu anda hakkında tek bir soruşturma izni verilmemiş ve dava açılmamış belediye başkanı olmanın onurunu yaşıyorum." dedi. Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurul Toplantısı'na başkanlık eden Türel, gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde yaptığı konuşmada, CHP İl Başkanı Semih Esen'in "usulsüzlük" iddialarını yanıtladı. Ramazan ayında olumlu şeyler konuşmak istediklerini ancak haksız ithamlar nedeniyle cevap vermek zorunda kaldıklarını belirten Türel, ilk olarak 175 bin liralık yolsuzluk iddiasının kendi yönetimleriyle değil, Kemer ilçesindeki Büyükşehir Yasası ile kapatılan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) ile ilgili olduğunu söyledi. Söz konusu birliğin kapatılmasının ardından yasa gereği hesaplarının ASAT tarafından devralındığına işaret eden Türel, yapılan inceleme sonucu GATAB'da şef konumundaki S.İ'nin önce 171 bin daha sonra ise 175 bin lirayı daire başkanının imzasını kopyalayarak bir şirkete havale ettiğinin belirlendiğini aktardı. Bu şirketin havale edilen ikinci tutarı ASAT'a iade etmesiyle haksız ödemelerin ortaya çıktığını dile getiren Türel, bu sayede ASAT'ın herhangi bir zarara uğratılmadığını ve S.İ'nin tutuklanarak kurum tarafından da açığa alındığını kaydetti.

"Bunun neresi İSKİ yolsuzluğu?"

Bu olaya "İSKİ yolsuzluğu" benzetmesi yapan CHP'lileri eleştiren Türel, "Bunun neresi İSKİ yolsuzluğu? Devlet bundan bir kuruş kaybetmiş mi? Suç duyurusunda bulunulmuş, bütün hesaplar incelenmiş ve açığa alma işlemi yapılmış. Bunun neresi yolsuzluk? Sizin iş yerinizdeki kasada oturan çalışan da paranızı alıp birine havale yapabilir. Böyle bir durumda ne yaparsınız? İşten çıkartırsınız. Biz de aynısını yapmışız." dedi.CHP İl Başkanı Esen'in, "Bu yolsuzluğun sorumlularının yargıya teslim edilmesi gerekiyor." sözlerini hatırlatan Türel, "Uyan da balığa gidelim. Tutuklu zaten. Buradaki CHP'li arkadaşlar il başkanlarını bilgilendirsin böyle cahilce açıklamalar yapmasın. Geçen toplantıda söz konusu kişinin tutuklu olduğunu söyledim. Ayrıca ilgililer hakkında ne gibi bir işlem yaptığımızı soruyor. Bu haksız ödemeyi ortaya çıkaran zaten onun 'ilgililer' dediği genel müdür ve yardımcıları." diye konuştu. Türel, CHP İl Başkanı'nın "sallantıda olan koltuğunu koruyabilmek ve partisi içindeki çalkantıyı gizleyebilmek için" doğru olmayan iddiaları ortaya attığını ifade etti. Verilemeyecek hiçbir hesaplarının olmadığını dile getiren Türel, "Türkiye'de şu anda hakkında tek bir soruşturma izni verilmemiş, dava açılmamış belediye başkanı olmanın onurunu yaşıyorum." dedi.

"Bütçenin yarısı yatırıma gidiyor"

ASAT'ın faaliyetleri ve gelirleriyle ilgili de bilgi veren Türel, bütçesi yüzde 100'e yakın gerçekleşen kurumun bir başarı hikayesi yazdığını belirtti. ASAT'ın geçen yıl toplamda 307 milyon lira yatırım yaptığına işaret eden Türel, bunun bütçeye oranının yaklaşık yüzde 50 olduğunu kaydetti. Türel, bütçesinin yarısını yatırıma harcayabilecek hale gelen ASAT'ın her geçen yıl büyüdüğünü vurguladı. Yeni tesislerle personel sayısında da artış yaşandığını anlatan Türel, personel giderlerinin bütçe içindeki payının da yüzde 24'ten yüzde 14'e gerilediğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement