Artvin Kültürü İstanbul'da Yaşatılıyor - Son Dakika
Güncel

Artvin Kültürü İstanbul'da Yaşatılıyor

Artvin Kültürü İstanbul\'da Yaşatılıyor

Bu yıl Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nde ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri’ni ziyaret eden vatandaşlar, Artvin kültürüne ait yiyecekleri, müzikleri ve hediyelik eşyaları bir arada buluyor.

17.04.2015 12:31

Bu yıl Feshane Fuar ve Kongre Merkezi'nde ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri'ni ziyaret eden vatandaşlar, Artvin kültürüne ait yiyecekleri, müzikleri ve hediyelik eşyaları bir arada buluyor.

Artvin Valiliği, Artvin Vakıfları, Federasyonları ve Dernekleri tarafından düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenen programa katılan vatandaşlar, mutfağından folkloruna, müziğinden hediyelik eşyalarına kadar Artvin'e dair özlem duydukları her şeyi bir arada bulabiliyor. 19 Nisan'a kadar kapıları ziyaretçilere açık olan Artvin Tanıtım Günleri'nde birbirinden renkli stantlar yer alıyor. Artvin'e özgü yemeklerin sergilendiği alanlarda Lazca yemek tarifleri veren aşçılardan yöresel kıyafetlere kadar kültürün her öğesi vatandaşlarla buluşuyor. Artvin Tanıtım Günleri, İstanbul'daki Artvinlileri, memleket hasreti çekenleri ve Artvin kültürüne ilgi duyanları bir araya getiriyor.

FLYCAM İLE HAVADAN GÖRÜNTÜ ALINACAK

Artvin Tanıtım Günleri'nin üçüncü günü birbirinden güzel sürprizlere sahne olacak. Cumartesi günü gerçekleşecek geleneksel Artvin köy düğününde ve atabarı rekor denemesinde FLYCAM çekimi ile havadan görüntü alınacak ve canlı yayın ekiplerine verilecek. Unutulmaya yüz tutmuş Anadolu geleneklerinden olan köy düğünlerini de tekrar hatırlatmak amacıyla yapılacak geleneksel Artvin düğününde bir çift dünya evine girecek. Artvin'den özel olarak getirilen atlar, köy evini temsilen yapılan platform, aksesuarlar, kostümler ve oluşturulacak konvoy ile her şey aslına uygun yapılacak. Çiftin evleneceği düğünün nikahını ise kendisi de Artvinli olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyacak. Saatler 15.00'i gösterdiğinde ise daha önce Artvin'de 5 bin kişinin yer aldığı atabarı rekor denemesi, Feshane'de 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Artvin Kültürü İstanbul'da Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement