Ayakkabılarını Kaybedince Donma Tehlikesi Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Ayakkabılarını Kaybedince Donma Tehlikesi Yaşadı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kaybolan keçilerini aramak için çıktığı dağda hem yolunu hem de ayakkabılarını kaybeden ve karla kaplı arazide 6 saat boyunca yalın ayak yürüyerek evine ulaşan Abdi Can, hastaneye kaldırıldı Can'ın ayakları, yapılan başarılı ameliyatla kesilmekten son anda kurtarıldı.

17.11.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaybolan keçilerini aramak için çıktığı dağda hem yolunu hem de ayakkabılarını kaybeden kişi, donma tehlikesi yaşadı.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli'nin Gelişen köyü Ardal mezrasında yaşayan 37 yaşındaki Abdi Can, kaybolan keçilerini aramak için dağa çıktı.

Karla kaplı dağda akşam saatlerine kadar keçilerini arayan Can, havanın kararmasıyla yolunu kaybetti. Bir süre sonra da battığı kardan çıkmaya çalışırken ayakkabılarından olan Can, 6 saat boyunca yalın ayak yürüyerek evine ulaştı.

Karlı arazide donma tehlikesi geçiren ve bitkin şekilde eve gelen Can, yakınları tarafından Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Can, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari Devlet Hastanesine sevk edildi.

Ayaklarında morarma, şişkinlik, doku ve his kaybı oluşan Can, Hakkari Devlet Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Ayhan Sönmez'in yaptığı tetkiklerin ardından ameliyata alındı.

Can'ın ayakları, yapılan başarılı ameliyatla kesilmekten son anda kurtarıldı. Ameliyatın ardından gözetim altında tutulan ve sağlık durumu iyi olan Can, ayağını kesilmekten kurtaran doktorlara teşekkür etti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayakkabılarını Kaybedince Donma Tehlikesi Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement