Babaç-Der'den Babalar Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Babaç-Der'den Babalar Günü Etkinliği

Babaç-Der\'den Babalar Günü Etkinliği

BABASIZ Bırakılan Çocuklar, Çocuksuz Babalar Derneği (Babaç-Der), Babalar Günü'nü İzmir'in Konak Meydanı'nda çocuklar için kurdukları oyun alanında yapılan etkinliklerle kutladı.

17.06.2017 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BABASIZ Bırakılan Çocuklar, Çocuksuz Babalar Derneği (Babaç-Der), Babalar Günü'nü İzmir'in Konak Meydanı'nda çocuklar için kurdukları oyun alanında yapılan etkinliklerle kutladı. Dernek Başkanı İsmail Aksoy, boşanmış anne ve babalara yönelik uzaklaştırma kararlarıyla asıl çocukların cezalandırıldığını belirterek, "Biz babayız, ziyaretçi değil" dedi.

Eşlerinden boşandıktan sonra çocuklarını ancak icra kanalıyla görebilen babaların 2016 yılında kurduğu Babasız Bırakılan Çocuklar, Çocuksuz Babalar Derneği, Konak Meydanı'nda Babalar Günü etkinliği gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediylesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın desteğiyle meydana şişme oyun alanı kuran dernek, ayrıca palyaço ve yüz boyama etkinlikleri gerçeleştirdi. Konak Meydanı'nda gezmeye gelen yüzlerce çocuk, şişme oyun alanınde neşeli dakikalar geçirdi.

Dernek Başkanı İbrahim Aksoy, Babalar Günü'nde babaların önemini vurgulamak, onlara verilen değeri ve çocukların haklarını korumak için etkinlik düzenlediklerini söyledi. Aksoy, "Bu hafta sonu yine birçok babamız icra masraflarını karşılayamadığı için çocuklarını göremiyor. İcra yapabilse dahi, kaçırıldıkları için çocuklarını göremeyen babalarımız var. Çocuklar ise anneleri ya da babaları tarafından bir eşya gibi haczedilmek zorunda kalıyor. Çocuk haczi ayıbından kurtulmak için Çocuk Teslim Merkezleri'nin bir an önce kurulmasını bekliyoruz. Unutmamak lazımdır ki çocuklarımız, görmezden gelinen geleceğimizdir" dedi.

Türkiye'de her yıl yüzde 6 artan boşanmaların sonucu olarak parçalanmış ailelerin sayısının da arttığını belirten Aksoy, tek taraflı velayet sorumluluğu altında, anne ya da babadan birine hasret büyüyen çocukların, diğer ebeveynine uzak, yabancılaşmış ve hatta düşman edilmiş şekilde büyümek zorunda kaldığını söyledi. Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde yıllardır boşanma sonrasında anne ve babaların ortak velayet sorumluluğu altında yaşadıklarını, Türkiye'de ancak 2016 itibariyle ortak velayetin iç hukuk kuralı haline geldiğini belirten Aksoy "Ortak velayet, çocukların şiddete, eziyete ve istismara maruz kalma olasılığı çok ciddi oranda düşmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

Birçok babanın bugün kişisel ilişki kuramadığı için evladıyla birilkte olamadığını, çocukların  üvey baba gölgesinde yetişmesini içlerinde sindiremediklerini dile getiren Aksoy, "Çocukların ayın 28 günü üvey baba yanında kalırken, sadece 2 günü sizin yanınızda olmasını içinize sindirebilir misiniz? Biz babayız, ziyaretçi değiliz. Delilsiz, belgesiz sadece beyan üzerinden 6824 sayılı Kanun kapsamında verilen uzaklaştırma kararları ile asıl çocuklar cezalandırılmaktadır. İki eş arasında geçimsizlik olabilir, boşanmış da olabilirler, ancak anne babalıktan boşanılmadığını unutmamak gerekir. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm bakanlıklar, kurum ve kuruluşların bizlerin ve çocuklarımızın sesini duymasını bekliyoruz. Tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyoruz" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babaç-Der'den Babalar Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement