Bafra'da Av Köpekleri Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Bafra'da Av Köpekleri Yarıştı

Samsun’un Bafra ilçesinde 100 köpeğin katıldığı yarışmada, av köpekleri mera alanına salınan bıldırcınları bulmaya çalıştı.

06.04.2015 09:23

Samsun'un Bafra ilçesinde 100 köpeğin katıldığı yarışmada, av köpekleri mera alanına salınan bıldırcınları bulmaya çalıştı.

Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu (KAYHAF) ve Bafra Kızılırmak Avcılar Derneği iş birliği ile düzenlenen "Karadeniz 4. Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması" düzenlendi. Bafra Şeyhulaş Mahallesi Kızılırmak Adası mevkisinde bulunan merada 100 av köpeğinin katıldığı yarışmada, köpekler mera alanına salınan bıldırcınları bulmaya çalıştı.

Karadeniz Av ve Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu Başkanı Mustafa Sezer yaptığı açıklamada, " Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden yoğun bir katılımla köpek sahipleri iştirak ettiler, onları yarıştırıyoruz. Güzel bir ortam var. Alanımızda bir gece önceden kamp kurduk, misafirlerimizi ağırladık, şu anda da mera yarışmasındayız. Yarışmacı arkadaşlar gayet dostluk içerisine mücadele ediyorlar, kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Mera alanında çadırlarını kuran avcılar havanın da soğuk olması nedeniyle yarışma saatini çadırlarının önünde yaktıkları ateş ve semaver çayını içerek ısındılar. Uluslar Arası Avrasya Köpek Irkları Federasyonundan (AVKIF) Hasan Tokmer ve Recep İlgin'in hakem olarak görev yaptığı yarışmalar büyük ilgi gördü.

Yarışma hakkında bilgi veren hakem Hasan Tokmer, "Yarışmada köpeklerin ırkının özelliğini taşıması koşması, arazide ki arama sitili, köpeklerin verdiği fermalar ve fermadaki sabrı. Köpeklerin sahipleri ile olan itaati koordinasyonu çok önemli bizim için. Bu konuların genel olarak bir değerlendirmesini aldığımızda köpeklerimize verdiğimiz puanlar ortaya çıkıyor. Burada arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla AVKIF adına buradayız. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz federasyonlara yarışmalara gidip desteğimizi veriyoruz. Gayette güzel enerji var burada. Geldiğimize memnunuz. Arkadaşlarla olan ilişkiler, yarışmada tanışmalar, avcıların bir birleriyle olan ilişkileri çok güzel. Bu desteği vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Gün boyu süren yarışlarda İngiliz Junyir yarışmasında Selim Hız'ın Luka isimli köpeği, İngiliz Irkları yetişkin de Baki Altunışık'ın Lena isimli köpeği, Continental Junyir da Gökhan Felek'in Karpi isimli köpeği ve Continental cinsi yetişkinlerde Mustafa Sebeci'nin Nero isimli köpeği birinciliği elde etti. Yarışmada birincilere kupanın yanı sıra av tüfeği hediye edilirken yarışmada 2. ve 3. gelen köpeklerin sahiplerine de bir torba köpek maması hediye edildi.

Yarışma sonunda yarışmaya katılan avcılar, hatıra olarak toplu fotoğraf çektirmesinin ardından Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nü protesto ettiler. Milli Parklar'ın avcılığın önünü kesen bir sitemi kendilerine dayattığını iddia eden avcılar, "Kotalı avcılık istemiyoruz" diye tepkilerini dile getirdiler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bafra'da Av Köpekleri Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement