Bağlar'da Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bağlar'da Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Halk Eğitim Merkezi'nde yıl sonu programı ve sergi açılışı gerçekleştirildi.

02.06.2016 18:13

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Halk Eğitim Merkezi'nde yıl sonu programı ve sergi açılışı gerçekleştirildi.

Program da Halk Eğitim Merkezinin atölye desteği ile Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesinin malzeme yardımıyla, Beyazay Derneği üyesi olan engeli Mehmet Seven'in yaptığı çalışma ilgi odağı oldu.

Engellere rağmen Beyazay Derneğinin desteği ile hayata tutunan doğuştan bedensel engelli usta öğretici Seven, "Gerçek bir sanatçıysan o sandalyeye bağlı da kalsan, sanata ve yaşamına da hayat verebilirsin. Usta öğreticilik belgesini almamı sağladılar ayrıca Bağlar Halk Eğitim Merkeziyle protokol yaparak ve her türlü malzeme desteği vererek bu kurs hayat verdiler. Hayatımı bu işe verdim. Hayatım bu kursla anlam buldu." dedi.

Serginin en beğenilen eserleri ise vitray cam i·şleme sanatı kursunun 30 kursiyerin yaptığı tablolar oldu.

Sergi hakkındaki bilgiler veren Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezimizin, yılsonu sergisi açılışına katılmaktan mutluluk duyduk. Engelli bir kardeşimizin hocalığında açılan ve engelli engeliz Kursiyerlerimizin ürettikleri eserleri, yine beğeniyle izledik. Halk Eğitim Merkezimizin çok değerli yöneticilerini, öğretmenlerini ve kursiyerlerini tebrik ediyoruz. Bağlar Halk Eğitim Merkezimizle olan protokol ve işbirliğimiz sürecek." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağlar'da Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement