Bandırma'da Teknelerin Hamsi Yarışı - Son Dakika
Güncel

Bandırma'da Teknelerin Hamsi Yarışı

Bandırma\'da Teknelerin Hamsi Yarışı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, bir hafta süren fırtınanın ardından yeniden denize açılan balıkçı teknelerinin mezata erken girmek ve balıkları daha önceden iyi fiyata satmak için için limana girişteki yarışı ilgiyle izlendi.

07.10.2015 09:53  Güncelleme: 17:01

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, bir hafta süren fırtınanın ardından yeniden denize açılan balıkçı teknelerinin mezata erken girmek ve balıkları daha önceden iyi fiyata satmak için için limana girişteki yarışı ilgiyle izlendi..

Av sezonunun başlamasının ardından hamsi bereketi yaşanan Bandırma'da bir hafta süren şiddetli fırtına yüzünden tekneler balığa çıkamadı. Fırtınan dinmesinin ardından denize açılan Bandırmalı balıkçılar ağları dolu olarak limana döndü. Avladıkları hamsi, sardalya ve çinekop balıklarını mezata yetiştirip bir an önce satmak isteyen Güler Kardeşler ve Karamanlar 2 adlı tekneler, liman girişinde yarışa tutuştu. Kıyıda bekleyenler tarafından ilgiyle izlenen yarışta, Güler Kardeşler adlı tekne iskeleye daha erken yanaşmayı başardı. Alkışlarla karşılanan teknedeki balıklar, mezat da kısa sürede alıcı buldu.

Tekne Sahibi Hüseyin Güler, yaptıkları yarışın tek nedenin yapılacak satışa erken girmek olduğnu belirtip, "Önce gelen ürününü iyi fiyata önce satar. Kasada bir TL fark etse 500 kasada bu rakam 500 TL eder." dedi.

Bandırma balık halinde tekneler tarafından getirilen hamsi kasası 35-40 TL arasında satılırken sadece 24 adet yakalanan palamutun fiyatı ise 13 TL'den müşteri buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bandırma'da Teknelerin Hamsi Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement