Başkale'de Yeni Doğan 3 Ayaklı Kuzu Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Başkale'de Yeni Doğan 3 Ayaklı Kuzu Şaşırttı

Başkale\'de Yeni Doğan 3 Ayaklı Kuzu Şaşırttı

Van'da Savaş Şerefhan'ın sürüsünde bulunan koyun, 3 ayaklı kuzu dünyaya getirdi. Şerefhan, 3 ayaklı kuzunun yaşaması için özel ilgi gösterdiklerini söyledi.

01.02.2016 12:37  Güncelleme: 16:52

Bahar aylarını yaklaşması ile birlikte yeni kuzular dünyaya gelmeye başladı. Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı kırsal kesimdeki İl Mahallesi'nde Savaş Şerefhan'ın sürüsünde bulunan bir koyun, üç ayaklı kuzu dünyaya getirdi.

"KUZUNUN YAŞAMASI İÇİN ÖZEL İLGİ GÖSTERİYORUZ"

Kuzunu sahibi Şerefhan, üç ayaklı kuzunun yaşaması için özel ilgi gösterdiklerini söyledi. Bahar aylarını yaklaşması ile birlikte yeni kuzular dünyaya gelmeye başlarken, Başkale'de hayvancılıkla geçimini sağlayan Savaş Şerefhan'ın koyunlarından biri iki hafta önce üç ayaklı bir kuzu dünyaya getirdi. Üç ayaklı kuzu görenleri hayrete düşürürken, kuzu sahibi Şerefhan ise özel bir ilgi gösteriyor.

"ANNESİNİN YANINDA AYRILMIYOR"

Annesinin yanından ayrılmayan kuzunun yaşaması için gayret gösterdiklerini anlatan Şerefhan, şöyle dedi:

"BU KUZUNUN ANNESİ SON DERECE SAĞLIKLIYDI"

"Kuzuyu gördüğümde gözlerime inanamadım. Üç ayaklı kuzumun diğer kuzularla birlikte yazın meraya çıkmasını istiyorum fakat endişeliyim. Bir yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum, bu kuzunun annesi son derece sağlıklı. Ancak kendisi üç ayaklı olarak dünyaya geldi. İlgi odağımız olan kuzuyu yaşatmaya çalışıyoruz.

"KENDİ ELLERİMLE BESLİYORUM"

Kendi ellerimle besliyorum. Daha ne kadar yaşar bilemem. Ama bu kuzunun hayatta kalmasını çok istiyorum."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkale'de Yeni Doğan 3 Ayaklı Kuzu Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement