Berat Kandili - Son Dakika
Güncel

Berat Kandili

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

20.05.2016 16:02

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Öztürk, mesajında, dargınlıkların, küskünlüklerin, kırgınlıkların kandil dolayısıyla unutulması gerektiğini belirtti.

Böyle önemli günlerin ülke genelinde barışı, adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için önemli bir vesile olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Berat Kandiline ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşamaktayız. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allah'ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Bu gece vesilesiyle her türlü fitne ve fesattan kendimizi ayrı tutmalıyız. Manevi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının da içten hissedilerek yaşandığı müstesna gecelerimizden Berat Kandilini vesile bilerek Yüce Allah'tan bizleri affetmesini dilemeli, kırgınlıklara son vererek insanların mutluluğu için dua etmeliyiz. Kırıkkaleli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, fakir ve muhtaçlara yardım elinin uzandığı, paylaşım ve birlikteliğin hayatımıza tam olarak yansıdığı bereketli, huzurlu ve mutlu günler diliyorum."

Akçay da bu gecenin her renkten, her ırktan ve her dilden tüm Müslümanların yeniden ve kelimenin tam anlamıyla tek bir ümmet olunmasına vesile kılınan günlerden olduğunu hatırlattı.

Berat gecesinin bütün İslam aleminde ganimet olarak bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Akçay, şöyle devam etti:

"Zamanın ilerleyişinin insanın dünü yitirmesine sebep olduğunu ve yarının insan için ancak temenniden ibaret kaldığını hissettiğimizde içinde bulunduğumuz anın önemi daha iyi anlaşılacaktır. Mübarek bir zaman dilimindeyiz. Recep ayını geçirdik. İnsanın ihmal ettiği en önemli ibadetlerden biri de tefekkürdür. İşte böyle mübarek gecelerde insan, göğün nasıl yükseltildiğini, yerin nasıl yayıldığını, dağların nasıl dikildiğini, bitkilerin ve hayvanların nasıl yaratıldığını düşünmelidir. Alemlerin Rabbiyle insan arasında bir sözleşme olan kelimei tevhidin Müslümanlara hangi yükümlülükleri yüklediğinin farkına varmalıdır. Geçirdiği günlerin, hayattan beklentilerinin, tutku ve özlemlerinin muhasebesini yapmalıdır. Unutulmamalıdır ki arınmak, temizlenmek, tevbe etmek bir geceyi değil bir ömrü Allah'a adamaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berat Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement