Bodrum'da Tatil Yapan Baykal Kent, Tiyatroyu Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Tatil Yapan Baykal Kent, Tiyatroyu Anlattı

Bodrum\'da Tatil Yapan Baykal Kent, Tiyatroyu Anlattı

Bursa'da yaşayan tiyatro sanatçısı Baykal Kent, tatil için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi.

18.08.2011 11:17

Bursa'da yaşayan tiyatro sanatçısı Baykal Kent, tatil için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi. Çocuklarla havuza giren Kent, Bursa'da tiyatro eğitimi verdiğini belirterek, "Tiyatro şu an en mahzun dönemini yaşıyor. Taklitler arttı. Ama herkes birinin bir fırtına, bora çıkarıp rüzgarıyla sürüklemesini bekliyor" dedi.

Bursa Belediyesi bünyesinde gençlere ve çocuklara tiyatro eğitimi veren 51 yıllık tiyatrocu Baykal Kent, tatil için Bodrum'a geldi. Delfi Otel'de kalan Kent, tatilinin son gününde gazetecilerle buluştu. Türk sineması ve tiyatrosu üzerine değerlendirmelerde bulunan Kent şunları anlattı:

"Aktif çalıştığım dönemlere göre şimdi, 19- 23 yaş arası oyuncularda hızlı para kazanma hırsı, 'evimi, arabamı alayım' düşüncesi var. 1960'lı yıllarda birçok şeyle mücadele ettik. Olmazları yaptık. Cüneyt Arkın'ın 3 ok atıp 5 kişiyi vurması hayret içinde izlenirdi, 'bu kadarı da olmaz' denirdi. Bizim dönemlerimizde mantığın bittiği yerde film başlar. Tiyatro ise şu an en mahzun dönemini yaşıyor. Taklitler arttı. Ama herkes birinin bir fırtına, bora çıkarıp rüzgarıyla sürüklemesini bekliyor. Kimsenin elinde senaryo yok. Sahnelenecek oyun kalmadı. Ben oyuncuyum diyenlerden dolayı bizlerin önü kesildi. "

DOĞAÇLAMA OYUNCULAR

doğaçlama oyuncularının ortaya çıktığını kaydeden Kent, "Bir çoğu gerçekten çok başarılı. Doğaçlama yapmak kolay bir şey değildir ve yapabilenleri de destekliyorum" dedi. Oyun yazan üç kişinin kendisine geldiğinde çok mutlu olduğunu belirten Baykal Kent, "Bana fikir danışıyorlar. Onlara yardımcı oluyorum. Senaryoyu düzenliyoruz. Böyle gençlerle çalışmaktan mutlu oluyorum. Umut veriyorlar" diye konuştu.

Geleneksel tiyatro eğitimi verdiğini kaydeden Baykal Kent, bunun karşılığında ücret almadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Gençlerin tiyatro eğitimine, onları sınava hazırlama adına yardımcı olmaya, onlara oyunculuk ve geleneksel tiyatro eğitimi vermeye çalışıyorum. Ücretsiz olarak bu eğitimleri veriyorum. Kanserli çocuklar yararına çeşitli gösteriler, oyunlar sahneliyoruz. 66 yaşındayım, ayaklarımdaki rahatsızlık nedeniyle yürümekte zorlansam da, hala çalışmadan yapamıyorum. Kendimi o zaman rahatsız hissediyorum. ".

Baykal Kent daha sonra otelde kalan çocuklarla birlikte havuza girdi, onlarla şakalaştı. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Tatil Yapan Baykal Kent, Tiyatroyu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement