Bolu'da 'Şap' Karantinası - Son Dakika
Güncel

Bolu'da 'Şap' Karantinası

Bolu'da, şap hastalığına rastlanan 8 ayrı noktada karantina uygulaması başlatılırken, il genelindeki hayvan pazarlarının da kapatılacağı belirtildi.

23.12.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, şap hastalığına rastlanan 8 ayrı noktada karantina uygulaması başlatılırken, il genelindeki hayvan pazarlarının da kapatılacağı belirtildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, 29 Eylül'de Van'da tespit edilen 'A Nepal 84' tipi şap virüsünün hızla ülke genelinde yayılmaya başladığına dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"Virüs tipinin yeni olması nedeniyle daha önceden yapılan aşılama çalışmaları etkisiz kalmıştır. İlimizde de Merkez'de 3, Gerede'de 2, Mudurnu'da 2 ve Mengen'de 1 olmak üzere toplam 8 mihrakta hastalık tespit edilmiştir. Alınan örneklerde 'A Nepal 84' virüsü teşhis edilmiştir. Şap hastalığı çıkan mihraklarımızda idari ve fenni tedbirler alınmış, hastalığın bulaşmasının ve yayılmasının önlenmesi için hayvan hareketleri kısıtlanmıştır. İlimizde hayvan varlığının şap hastalığına karşı korunması için il genelindeki hayvan pazarlarının hastalık sönünceye kadar kapatılması için komisyon kararı alınacaktır." - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da 'Şap' Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement