Burdur'da Trafik Akışını Hızlandırılacak Proje - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Trafik Akışını Hızlandırılacak Proje

Burdur\'da Trafik Akışını Hızlandırılacak Proje

Burdur'a daha akıcı bir trafik kazandırılması amacıyla Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde başlatılan ortak hizmet projesi tamamlandı.

30.03.2017 14:28

Burdur'a daha akıcı bir trafik kazandırılması amacıyla Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde başlatılan ortak hizmet projesi tamamlandı.

Burdur Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Burdur'da akıcı bir trafiğin sağlanması için Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan ortak hizmet projesi, 5 ay süren çalışmanın ardından tamamlandı.

Proje kapsamında mevcut verilerin toplanması, kavşak trafik hacim sayıları, otopark etütleri, bisiklet yolları ve toplu taşıma etütleri gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye'de işinde uzman olan bir ekibin projede çalışma yaptığını belirtti.

Bilimsel açıdan trafik sorununa çözüm arayacaklarını aktaran Ercengiz, "Yaklaşık 5 ay süren bir çalışma tamamlandı. Proje kapsamında yolculuk süresi, trafik yoğunluğunun azaltılması, ulaşım maliyetlerinin azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanmasını hedefliyoruz. Raporun tamamlanmasının ardından bize olan önerileri en iyi şekilde uygulayıp Burdur kent içi trafiğin en efektif şekilde kullanılabilir hale dönüştürülmesini sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan da Belediye Meclisi üyelerine çalışmanın raporu hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da Trafik Akışını Hızlandırılacak Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement