Büyük Menderes'teki Kirlilik Balık Çiftliğini Vurdu - Son Dakika
Güncel

Büyük Menderes'teki Kirlilik Balık Çiftliğini Vurdu

Büyük Menderes\'teki Kirlilik Balık Çiftliğini Vurdu

Denizli'den geçen Büyük Menderes Nehri üzerindeki özel şirkete ait balık çiftliğindeki 600 bine yakın balık telef oldu.

16.09.2014 18:31  Güncelleme: 20:25

Denizli'nin Çivril İlçesi'nden geçen Büyük Menderes Nehri üzerindeki özel şirkete ait balık çiftliğindeki 600 bine yakın balık telef oldu. Geçen yıl da aynı aylarda 2 milyon alabalığın telef olduğu Özpek Balıkçılık Şirketi'nin yöneticileri, balık ölümlerine Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde üretim yapan fabrikaların atıklarının nehri kirletmesi neden olduğunu iddia etti. Yetkililer, sudan ve ölen balıklardan numune alarak soruşturma başlattı.

600 BİN BALIK TELEF OLDU

Gökgöl Mahallesi'ndeki Özpekler Balıkçılık'a ait alabalık çiftliklerinde dün saat 24.00'ten itibaren balık ölümleri meydana gelmeye başladı. Almanya, Danimarka, Norveç başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine tütsülenmiş alabalık ihracatı yapan firmaya ait çiftlikteki havuzlarda bulunan yaklaşık 600 bin balık telef oldu. Şirket yetkilileri, gece yarısı balık çiftliğine gidip, sağ kalan balıkları aktarma havuzlarına alarak kurtarma çalışması başlattı. Telef olan balıklar ise havuzlardan toplanıp, çıkarıldı.

BALIKLAR VE SU İNCELEME ALTINDA

Çivril İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri ve Veterinerlik Hizmetleri Birimi yetkilileri, Çivril Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü veterinerleri ile Çevre ve Bayındırlık Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek inceleme yaptı. Yetkililer ölen balıklardan ve sudan numuneler aldı. İlk incelemelere göre balık ölümlerinin göle karışan kimyasalların balıkların yüzgeçleri yakmasından kaynaklandığı tespit edildi.

"BİZE BÜYÜK DARBE VURDU"

Özpek Balıkçılık Yönetim Kurulu üyesi Osman Özpek, "Balık ölümleri Büyük Menderes Nehri'nin kirletilmesinden yaşanıyor. Çiftlikteki ve Menderes Nehri'ndeki balıkların telef olmasının nedeninin, Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'ndeki bir meyve suyu fabrikasının da aralarında bulunduğu tesislerin atıkları olduğunu düşünüyoruz. 900 tonluk balık üretim tesisimiz var. Bunların içinde yavru balıklar da bulunuyor. Ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Yaşanan ölümler bize büyük bir darbe vurdu. Konuyla ilgili yetkili kurumlar inceleme başlattı" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyük Menderes'teki Kirlilik Balık Çiftliğini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement