Buz Tutan Gölete Düşen Kadir'in Cesedine Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Buz Tutan Gölete Düşen Kadir'in Cesedine Ulaşıldı

Buz Tutan Gölete Düşen Kadir\'in Cesedine Ulaşıldı

Simav'a bağlı Efir Köyü'nde buz tutan göletin üzerinden karşı kıyıya geçmek isterken buzun kırılmasıyla gölete düşen 11 yaşındaki Ömer Kadir Keskin'in cesedi çıkartıldı

26.01.2012 13:23

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Efir Köyü'nde gezintiye çıktıkları sırada buz tutan göletin üzerinden karşı kıyıya geçmek isterken buzun kırılmasıyla gölete düşen ilköğretim okulu öğrencisi 11 yaşındaki Ömer Kadir Keskin'in cesedi, üç dalgıç tarafından yarım saatlik çalışmanın ardından çıkartıldı.

Cesedi, dipteki çamura saplandığı belirlenen minik Kadir'in annesi ve yakınları sinir krizi geçirdi. Küçük çocuğun gölete düşmesine tanık olan ve şoka girdikleri için hastaneye kaldırılan iki çocuk ile kalp krizi geçiren çocuklardan birinin annesinin tedavilerinin sürdüğü durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Vali Kenan Çiftçi olay yerine gelip acılı anneyi teselli etti.

Simav İlçesi'ne 23 kilometre mesafedeki Efir Köyü yakınlarında dün saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, Kınık İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Ömer Kadir Keskin (11), aynı sınıftaki arkadaşı Fahri Candan (11) ve okulun 8'inci sınıf öğrencisi Süleyman Sami Durmuş (13) gezmek için köyün yakınındaki sulama göletinin bulunduğu bölgeye gitti. Göletin buz tuttuğunu gören üç çocuk yaklaşık 20 metre uzaklıktaki karşı kıyıya geçmek istedi. Göletin üzerinde bir süre ilerleyen çocuklardan Ömer Kadir Keskin, bir anda buzun kırılmasıyla suya gömüldü, arkadaşları ise dönüp son anda canlarını kurtardı. Şoka giren iki çocuk, koşarak köye gidip yakınlarından yardım istedi. Köylüler göletin bulunduğu bölgeye giderken jandarmaya da bilgi verdi.

İLK ARAMA SONUÇ VERMEDİ

Jandarma ekipleri ve köylüler gölet çevresinde minik Kadir'i aramaya başladı. Diğer taraftan da Arama Kurtarma ekiplerinden yardım istendi. Hava kararıncaya kadar süren aramalara rağmen bir sonuç elde edilemedi ve çalışmalara son verildi.

DİĞER ÇOCUĞUN ANNESİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Gölete düşmekten son anda kurtulan Fahri Candan ve Süleyman Sami Durmuş olayın şokuna girince sağlık ekipleri tarafından Simav Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye giden Fahri Candan'ın annesi Fadime Candan oğlunu sedyede görünce kalp krizi geçirdi. Doktorların müdahale ettiği talihsiz kadın tedavi altına alındı. Halen tedavileri süren üç kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

DİPTEKİ ÇAMURA SAPLANMIŞ

Kütahya İl Afet Acil Durum Merkezi'nden gelen üç dalgıç, saat 08.00 sıralarında gölette arama çalışması başlattı. Çalışmaları yerinde görmek üzere Vali Kenan Çiftçi de bölgeye geldi. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından, dalgıçlar, minik Kadir'in diptedi çamura saplanan cesedine ulaştı. Acı haberi alan anne Nuriye Keskin (25) ve yakınları sinir krizi geçirdi. Genç anneyi Vali Kenan Çiftçi teskin etmeye çalıştı.

İSTANBUL'DAKİ BABA GELMEDİ

Derslerinde başarılı bir öğrenci olduğu öğrenilen küçük Kadir'in cansız bedeni göletten çıkartıldı ve Simav Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. İstanbul'daki bir inşaatta işçi olarak çalışan baba Metin Keskin'in eşiyle bazı sorunlar yaşadığı ve bu nedenle olayı öğrenmesine rağmen köye gelmediği iddia edildi. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buz Tutan Gölete Düşen Kadir'in Cesedine Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement