Çadırkentte 'İş Elbisesi' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Çadırkentte 'İş Elbisesi' Protestosu

Hatay'ın Antakya İlçesi'nde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı çadırkentte iş elbisesi giymek istemeyen işçiler, protesto eylemi yaptı.

28.05.2015 17:27

Hatay'ın Antakya İlçesi'nde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı çadırkentte iş elbisesi giymek istemeyen işçiler, protesto eylemi yaptı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Suriyelilerin kaldığı Antakya'daki Apaydın Kampı'nda mülki idare amiri tarafından işçilerin, iş elbisesi giymeleri kararı verildi. Karara uymak istemeyen yaklaşık 25 işçi, saat 13.25 sıralarında protesto eylemi başlattı. Bunun üzerine jandarma ekipleri, kararı protesto eden işçileri kamp dışına çıkardı. Daha sonra idare ile işçiler arasında yapılan görüşmeler sonrası elbise giymeyi kabul eden işçiler, tekrar işe döndü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hatay Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, işçilerin olayın büyümemesi için tedbir olarak dışarı çıkarıldığı belirtilirken, protesto eylemi ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Protesto eylemiyle ilgili 3 işçinin gözaltına alındığı öğrenildi. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çadırkentte 'İş Elbisesi' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement