California'da Kuraklık Endişesi - Son Dakika
Güncel

California'da Kuraklık Endişesi

California\'da Kuraklık Endişesi

ABD'yi besleyen California'da 3 kış üst üste yaşanan kuraklık endişeye neden oluyor.

29.12.2013 02:05

ABD'yi besleyen California eyaletinde, üst üste 3 kış yaşanan kuraklık, endişeye neden oluyor.

ABD'de film endüstrisi ve teknoloji firmalarına ev sahipliği yaparak ekonomik büyüklükte tek başına dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına giren ve tarım alanında da ülkenin en verimli eyaleti olarak bilinen California'nın, üst üste 3'üncü kışı kurak geçirmesi, Amerikalıları endişelendiriyor.

Tarım alanındaki liderliğiyle Amerika'yı besleyen California'da yaşanan kuraklığın özellikle eyaletin güney bölgelerinde yaz aylarında büyük yangınlara sebep olması ihtimali, endişeleri daha da arttırıyor. Eyalete su veren barajlardaki su seviyesinin düşmesi de kuraklığın neden olduğu endişeler arasında.

ABD Ulusal Meteoroloji Dairesine göre, 2013 yılında Los Angeles'a bugüne kadar, metrekareye 90 kilogram yağış düşerken, bu oran eyalet ortalamasının yarısının da altında kaldı. California'nın en yağmurlu kentlerinden biri San Francisco'ya ise Los Angeles'tan birkaç kilogram daha fazla oranda yağmur düşerken, bu iki şehir de 100 yılı aşkın bir süre içindeki en kurak yılını yaşıyor.

California'nın Demokrat Partili siyasileri, senatör Dianne Feinstein ve milletvekili Jim Costa, geçen ay, konuyla ilgili California Valisi Jerry Brown ve ABD Başkanı Barack Obama'ya, acil durum ilan etmeleri için mektup göndermişti.

Öte yandan California dışında, Oregon, Idaho ve Nevada da kuraklıkla karşı karşıya olan batı eyaletleri arasında yer alıyor. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel California'da Kuraklık Endişesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement