Canavara Dikkat - Son Dakika
Güncel

Canavara Dikkat

Canavara Dikkat

Yılda Ortalama 10 Bin Kişinin Kurban Gittiği Trafik Canavarına Dikkat Çekmek İsteyen Karayolu Trafik Derneği, Kazalarda Ölen Ünlülerin Listesini Oluşturdu.

04.12.2009 01:45

Yılda ortalama 10 bin kişinin kurban gittiği trafik canavarına dikkat çekmek isteyen Karayolu Trafik Derneği, kazalarda ölen ünlülerin listesini oluşturdu.

KARAYOLU Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği, trafik kazalarında ölen milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, sanatçılar, sporcular ve yazarların da aralarında bulunduğu ünlülerin listesini oluşturdu. Listede trafik kazalarında ölen siyasilerden Adnan Kahveci, Mehmet Aydın ve Mustafa Taşar, sanatçılardan Necdet Tosun, Uzay Heparı, Kerim Tekin ve Barış Akarsu, sporculardan dünya şampiyonu güreşçi Hamit Kaplan, teknik direktör Tevfik Lav ile gazeteciler İlhami Soysal ve Ercan Arıklı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış insan yer alıyor.

29 yılda 147 bin kişi öldü

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkanı İhsan Memiş, resmi rakamlara göre, son 29 yılda Türkiye’deki trafik kazalarında 146 bin 641 kişinin öldüğünü, 7 milyon 258 bin 342 kişinin de yaralandığını söyledi. Memiş, Türkiye’de olay sonrası yaralananların 30 gün takibi yapılmadığı için sonradan ölenlerin istatistiklere yansıtılmadığını belirtti. Başkan Memiş, “Dikkati çekmek ve uyarıcı olmak için kazalarda ölen milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, sanatçılar, sporcular ve yazarların da aralarında bulunduğu ünlülerin listesini oluşturarak sitemizde yayımlamaya başladık. Ülkenin değerlerine yer verdiğimiz listeyi sürekli güncelliyoruz’’ diye konuştu.

Unutulmaz golcü Metin Oktay

MÜZİSYEN, sinema sanatçıları ve tiyatrocular için oluşturulan listede ise sinema oyuncusu Ahmet Tarık Tekçe, Necdet Tosun, şarkıcı Ajlan Büyükburç, müzisyen Uzay Heparı, şarkıcı Kerim Tekin, müzisyen Barış Akarsu da bulunuyor. Sporcular için oluşturulan liste de ise milli güreşçi Hamit Kaplan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badaloğlu, Tomiç Zoran, Galatasaray’ın unutulmaz golcülerinden Metin Oktay, eski Denizlispor Teknik Direktörü Tevfik Lav, milli rallici Renç Koçibey, gazetecilerden İlhami Soysal, Murat Koç, Ahsen Çetiner, Teoman Erel, Hande Mumcu, Barış Selçuk, Salih Peker, Boran Kaya, Ercan Arıklı ile Mehmet Tacettinoğlu’nun isimleri dikkati çekiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Canavara Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement