Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, İstanbul'da

Güllüce: "Meslek lisesi memleket meselesi. İş adamları çalışan bulamıyor.

23.01.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Meslek lisesi memleket meselesi. İş adamları çalışan bulamıyor. Meslek lisesinin çoğaltılması lazım" dedi.

Güllüce, Çırağan Sarayı'nda "Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Yemekli Sektör Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, inşaat malzemeleri üretiminde Türkiye'nin önemli bir yerde olduğunu söyledi.

Üretim kalitesinde bazı sorunlar olduğunu dile getiren Güllüce, dünyada kaliteli üretim yapanların öne çıktığını aktardı.

Güllüce, Türkiye'nin kalkınırken bütün evrensel ve insani değerlere bağlı kaldığını kaydetti. Çevresel etkilerin telafi edilmesinin konu olduğu birçok toplantıya katıldığını anımsatan Güllüce, Avrupalıların teknolojik gelişmeleri esnasında çevreye daha büyük zararlar verdiğini ifade etti.

Bakan Güllüce, bakanlık olarak işlerinin zor olduğunu belirterek, "Çevreyi korumak hem kültürümüzde hem de tarihimizde var. Canlı ve cansız varlıkların üzerimizde hakkı vardır. Çevreye bu gözden de bakmalı. Gelişmiş ülkeler insanı bir kenara koyarak baktılar. Kendilerinin narsist duyguları için Müslümanlara terörist diyen bir dünyaya doğru gidiliyor" diye konuştu.

"Meslek lisesi, memleket meselesi"

Çimento Meslek Lisesi'nin kurulmasından dolayı mutlu olduğunu hatırlatan Güllüce, kendisinin de meslek lisesi kökenli olduğunu vurguladı.

Güllüce, şöyle devam etti:

"Meslek lisesi memleket meselesi. İş adamları çalışan bulamıyor. Meslek lisesinin çoğaltılması lazım. Bu liseden bir tane daha yaparsanız iyi olur. Yapacaksanız Yozgat'tan ne kadar doğuya giderseniz o kadar iyi olur. O bölgelerin kalkınması için paradigma var. Bu topraklara giren Selçuklular vakıf kurdular. On binlerce vakfı olan bir ülkenin evlatlarıyız."

"Türkiye, dünyada söz sahibi oldu"

Bakan Güllüce, Türkiye'nin yurt dışında da söz sahibi hale geldiğini, gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı kapatması için koşması gerektiğini anlattı.

Kentsel dönüşümün yanında kırsal dönüşümü de düşündüklerini belirten Güllüce, bu alanda hukuksal ve maddi şartların araştırıldığını aktardı.

Güllüce, konuşmasında atık yönetimi, çevre yatırımları, iklim değişikliği gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Güllüce, davetlilerin sorularını yanıtladı.

Yapı Üreticileri Federasyonu Başkanı Şefik Tüzün ise toplantı sonunda geleceğe dair önemli bilgiler elde edeceklerini belirterek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu aktaran Tüzün, dev projelerin ve kentsel dönüşüm gibi uygulamaların sektörleri ve ülkenin geleceğine katkı sağlayacağını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement