CHP'li Bekaroğlu: Davutoğlu Başbakan Değil, Koordinatör Bakan Gibi (2) - Son Dakika
Güncel

CHP'li Bekaroğlu: Davutoğlu Başbakan Değil, Koordinatör Bakan Gibi (2)

CHP\'li Bekaroğlu: Davutoğlu Başbakan Değil, Koordinatör Bakan Gibi (2)

Bekaroğlu: ÖTEKİLEŞTİRME SÜRECİ YAŞANIYOR CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, Beşikdüzü Belediyesi konferans salonunda düzenlenen CHP Beşikdüzü İlçe Kongresi'ne katıldı.

13.12.2014 17:11

Bekaroğlu: ÖTEKİLEŞTİRME SÜRECİ YAŞANIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, Beşikdüzü Belediyesi konferans salonunda düzenlenen CHP Beşikdüzü İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada ülkede ifade özgürlüğü kalmadığını kaydeden Bekaroğlu,  "Türkiye tarihinde hiçbir şekilde yaşanmadığı kadar bir ötekileştirme süreci yaşanıyor. Ülkeyi yönetenler, toplumun bir kesimini her gün düşman ilan ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı her gün yeni bir bahane bularak insanları ötekileştiriyor. Artık ifade özgürlüğü diye bir şey kalmadı. Özgürlük alanları giderek daralıyor. Hükümetin müdahale etmediği hiçbir alan kalmadı. Cumhuriyet tarihinde görülmediği kadar yolsuzluk iddiaları var" dedi. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde yapılmadığı kadar yargıya müdahalede bulunulduğunu belirten Bekaroğlu, "Her gün yargıya müdahale yapılıyor. Yargının bağımsız, özerk olması gerekiyor. Hepimiz bir şekilde oraya gideriz ve o kararlara uymak zorundayız. Anayasanın gereği, işin de gerçeği odur. O olmadığı zaman ülkede kargaşa çıkar" ifadelerini kullandı.

Güvenlik Paketi'nin mecliste görüşüleceğini de hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, "Muhalefet eden herkesin, her an hapse tıkılabileceği ortam hazırlanıyor. Artık ifade özgürlüğü diye bir şey kalmadı. Makul şüphe; yani savcı, polis ya da bir başkası, sizin için, 'Bu adam suç işlemiştir' diye düşününce gözaltına alınmanıza ve mallarınıza el konulmasına sebebiyet verecek. Bu çok vahim bir gidiştir. Özgürlük alanı giderek daralıyor. Hükümetin müdahale etmediği hiçbir alan kalmadı. Böyle demokrasi yoktur" diye konuştu. Demokrasinin ilerlemesinin, özgür alanların genişlemesi anlamına geldiğini kaydeden Bekaroğlu, siyasetin üniversitelere, yargıya ve insanların kurduğu derneklere karışmaması gerektiğini söyledi.

CHP TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Halk Partisi için 'Din düşmanı bir partidir' diyenler olduğunu kaydeden Bekaroğlu,  "Hayır efendim. Cumhuriyet Halk Partisi inançlara, yaşam tarzlarına ve kimliklere karışmaz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'yi büyütmeye devam edecektir. Bu ülkenin en önemli yatırımlarını Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştır" diyerek sözlerini  noktaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Bekaroğlu: Davutoğlu Başbakan Değil, Koordinatör Bakan Gibi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement