CHP'li Öztrak: Saray'daki Görüşmeden Çıkan Bir Sonuç Yok - Son Dakika
Güncel

CHP'li Öztrak: Saray'daki Görüşmeden Çıkan Bir Sonuç Yok

Chp Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Babacan ve MB Başkanı Başçı ile yaptığı görüşme sonrası piyasalarda yönetim krizinin aşıldığı yönünde yalancı bir bahar havası yaratıldığını belirterek vatandaşları uyardı.

12.03.2015 12:05

Chp Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Babacan ve MB Başkanı Başçı ile yaptığı görüşme sonrası piyasalarda yönetim krizinin aşıldığı yönünde yalancı bir bahar havası yaratıldığını belirterek vatandaşları uyardı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamanın bu yönde bir sinyali vermediğine dikkat çeken Öztrak, "Vatandaşlarımız piyasalarda yaratılan yalancı bahara, kısa zamanda kar yazmak için sahneye konan bu 'doldur-boşalt oyununa' dikkat etmeli, piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmemek için basiretli davranmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, Cumhurbaşkanlığı'nın görüşmeyle ilgili açıklamasında görüşmeye katılan danışmanlarının isimlerinin verilmesinin Babacan ve Başçı'ya 'konumları hakkında mesaj' olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TCMB Başkanı Erdem Başçı ile yaptığı görüşmeyi yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Öztrak, açıklamasında şunları belirtti:

"ÖNCE BU SORULAR CEVAPLANMALI"

"Cumhurbaşkanı'nın ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı ve TCMB Başkanıyla görüşmesi sonrasında piyasalarda yönetim krizinin aşıldığı havası yaratıldığı görülmektedir. Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası Başkanına yönelttiği 'vatana ihanet' suçlamasını geri çekmiş midir? TCMB'nin araç bağımsızlığına, yani gerektiği anda faiz silahını kullanmasına saygı duyacağı konusunda garanti vermiş midir? Hem Başbakan Yardımcısından hem de TCMB Başkanından 'Kendinize çeki düzen verin' sözü için özür dilemiş midir? Bu soruların cevapları verilmeden sorunun tamamen aşıldığını düşünmek dereyi görmeden paçayı sıvamaya benzemektedir."

"SADECE BRİFİNG ALMADI, BRİFİNG DE VERDİ"

"Cumhurbaşkanlığından görüşme sonrasında yapılan açıklamada, Erdoğan'ın faiz konusundaki hassasiyetine vurgu yapıldığı dikkati çekmektedir. Bazı hedeflere gönderme yapılmaktadır. Yine açıklamaya yansıyan ve toplantıdan sızan bilgilere göre Cumhurbaşkanı'nın sadece ekonomi brifingi almadığı, aynı zamanda Babacan'a ve Başçı'ya kendi ekonomi paradigması hakkında brifing verdiği anlaşılmaktadır."

"DANIŞMANLARLA VERİLEN MESAJ

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı bir Başbakan Yardımcısını ve TCMB Başkanını görüşme için 1,5 saat bekletmiştir. Daha da ötesinde, görüşme sonrasında yapılan açıklamada, görüşmeye Cumhurbaşkanı'nın iki danışmanının da katıldığı, 'danışmanların isimleri verilerek' belirtilmiştir. Bu şekilde Başbakan Yardımcısına ve TCMB Başkanına 'konumları hakkında' mesaj verildiği anlaşılmaktadır. Dolayısıyla, Cumhurbaşkanı, Babacan ve Başçı'ya 'Arkana Hükümetin desteğini almış olsan da patron benim' demiştir."

"DOLDUR-BOŞALT OYUNU"

"Öyleyse vatandaşlarımız piyasalarda yaratılan yalancı bahara, kısa zamanda kar yazmak için sahneye konan bu 'doldur-boşalt oyununa' dikkat etmelidir. Piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmemek için basiretli davranmalıdır. Aksi halde bu dalgaların altında ezilen her zaman olduğu gibi vatandaşlarımız olacaktır." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Öztrak: Saray'daki Görüşmeden Çıkan Bir Sonuç Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement