Çocuklar Meslekleri Oynayarak Tanıyor - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Meslekleri Oynayarak Tanıyor

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi, Çocuklar Hayallerine Dokunuyor, Gelecekle Tanışıyor Projesi kapsamında, aralarında Down sendromlu ve otizmlilerin de bulunduğu 5 bin çocuğa meslekleri oyun oynatarak öğretecek.

01.11.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi, Çocuklar Hayallerine Dokunuyor, Gelecekle Tanışıyor Projesi kapsamında, aralarında Down sendromlu ve otizmlilerin de bulunduğu 5 bin çocuğa meslekleri oyun oynatarak öğretecek.

Yenişehir Mahallesi'nde bulunan bir kafede oluşturulan özel sınıfta, anaokulu öğrencilerinin, gelişimlerine destek olmaya ve meslekleri öğrenmesi amaçlanan projede, meslek grupları oyun oynatılarak tanıtılıyor.

Aralarında Down sendromlu ve otizmli çocukların da bulunduğu gruplar, haftanın belirli günlerde kendilerine ayrılan zamanlarda bazen çiftçi olup maket inekten süt sağıyor, bazen polis kıyafeti giyerek suçlu yakalıyor, bazen de doktor olup ameliyata katılıyor ya da şoför olup inşaatta kamyon kullanabiliyor.

Bunların hepsinin yapılmasına olanak sağlayan proje sayesinde çocuklar oyun oynayarak hayallerindeki mesleklerle tanışma fırsatı yakalıyor.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, servis ile okullarından alınan öğrencilerin projenin uygulandığı kafeteryada kahvaltıyla güne başladıklarını, daha sonra 8 farklı kategoride hazırlanan meslek atölyelerinde çocukların kostüm giyerek eğitim aldığını söyledi.

Çocukların doktor, çiftçi, inşaat ustası, astronot, spiker, itfaiyeci, saç tasarımı ve moda tasarımı gibi konularda eğitim aldığını anlatan Subaşıoğlu, şunları söyledi:

"Mesleklerle ilgili Avrupa'da bu tür etkinlikler çok yapılıyor. Maalesef bizler çocuklarımıza meslekleri tanıtma konusunda biraz yetersiz kaldık. Onun için anaokulu çocuklarımıza meslekleri anlatmak adına meslek istasyonları olan böyle bir mekan hazırlattık. Çocuklarımızı hem eğlendireceğiz hem de burada mesleklerle ilgili bilgi vermiş olacağız. Çocuklarımıza küçük yaşlarda bu imkanı sağlamış olacağız."

Down sendromlu 3 yaşındaki Ahmet Hamza'nın annesi Ayşe Hatun oğlunun eve gittikten sonra çok huzurlu olduğunu, öğrenmesine yardımcı olan uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi.

Gülşah Özmüş de 5 yaşında otizmli oğlunu her hafta meslek atölyesine getirdiğini ve oğlunun öz güveninin arttığını gözlemlediklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuklar Meslekleri Oynayarak Tanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement