Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir Ziyareti

Türkiye ile Cezayir arasında "Enerji Alanında İşbirliğine Dair Ortak Deklarasyon" imzalandı Cezayir'den sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alımına ilişkin iki ülke arasındaki mevcut anlaşmanın 10 yıl uzatılmasını öngören deklarasyon kapsamında, iki ülke şirketleri arasında doğalgaz aranması ve üretimine ilişkin ortak projeler geliştirilecek.

19.11.2014 18:11

Türkiye ile Cezayir arasında "Enerji Alanında İşbirliğine Dair Ortak Deklarasyon" imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Cezayir'e yaptığı resmi ziyarette eşlik eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir Enerji Bakanı Youcef Yousfi ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede bakanlar, "Enerji Alanında İşbirliğine Dair Ortak Deklarasyon"a imza attı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye ile Cezayir arasında mevcut kardeşlik bağları ve ekonomik işbirliği kapsamında imzalanan deklarasyon dört başlıktan oluşuyor.

Buna göre, iki ülke enerji şirketleri arasında mevcut sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satım anlaşması 10 yıl süreyle uzatılıyor. İki ülke şirketleri arasında doğalgaz aranması ve üretimine ilişkin ortak projeler geliştirilecek. Güneş enerji başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin işbirliği yapılacak. Elektrik iletimi ve sistem işletimi geliştirilmesine ilişkin de işbirliği içinde çalışılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement