Datça'da Armut Ağaçları İkinci Kez Meyve Verdi - Son Dakika
Güncel

Datça'da Armut Ağaçları İkinci Kez Meyve Verdi

Datça\'da Armut Ağaçları İkinci Kez Meyve Verdi

Muğla'nın Datça ilçesinde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklarının etkisiyle armut ağaçları aynı yılda ikinci kez meyve verdi.

17.12.2015 10:00  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesinde, özellikle Akdeniz'e kıyısı olan Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerindeki armut ağaçlarının aralık ayı ortasında meyve vermesi görenleri şaşırttı.

Mesudiye Mahallesi'nin Mezgit Mevkii'nde çiftçilik yapan 66 yaşındaki Recai Demirel, bahçesindeki armut ağaçlarının mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle ikinci kez meyve verdiğini söyledi.

"ARALIK ORTASINDA MEYVELER YENİLİR HALE GELDİ"

Ağaçların normalde nisan ve mayıs aylarında çiçek açtığını hatırlatan Demirel, "Haziran ve temmuz aylarında ise meyve veriyor. Bu yıl da aynı oldu. Yazın bol bol armut topladık. Ancak, eylül ayında ağaçlar ikinci kez çiçek açtı. Havaların soğumasıyla birlikte, çiçeklerin döküleceğini düşündük. Oysa öyle olmadı. Ekim ve kasım ayları ilkbaharı aratmayınca, çiçekler meyveye döndü. Aralık ayının ortasında meyveler yenilir hale geldi" diye konuştu.

"ARMUTLAR YAZ AYLARINA GÖRE DAHA LEZZETLİ"

Armutların yaz aylarına göre daha lezzetli olduğunu ifade eden Demirel, "Bugüne kadar böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. 66 yıllık hayatımda, Aralık ayı ortasında dalından kopardığım armut hiç olmadı. Söyleseler de inanmazdım. Dalındaki meyveleri görenler ise gözlerine inanamıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça'da Armut Ağaçları İkinci Kez Meyve Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ali: Bu yaz tatile Datça palamutbükü ne gittim çok güzel harika yerler topraklarında sayısız güzel ürünler yetişiyor yüzyıllar öncesi yabancılar cüzzamlı hastalarını ölmeleri için gemiler ile o bölgelere bırakırlarmış sonrasında bütün bu hastalar iyileşmiş tekrar araştırma yapmışlar o bölge iklimi havası bitki örtüsü insan sağlığına iyi geldiği öğrenilmiş 3 0 Yanıtla
  • MAKARNA SEBZE MEYVE PARTİSİ.GEL VATANDAŞ GEL: Dagit millete.millet bayram yapsin 2 1 Yanıtla
  • .: adam kitliktanmi cikmis yamyam gibi yiyor 0 0 Yanıtla

Advertisement