DBP, Yönetimi Değişti - Son Dakika
Güncel

DBP, Yönetimi Değişti

DBP, Yönetimi Değişti

DBP Şanlıurfa'da kongresini gerçekleştirdi. Celalettin Erkmen'den boşalan il başkanlığına İsmail Kaplan ile eş başkanı Yasemin Kılıç geldi.

01.12.2014 11:55

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Örgütü 3. Olağan Kongresini Şanlıurfa Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

Tek listeyle gidilen seçimde yeni eş başkanlar İsmail Kaplan ile Yasemin Kılıç oldu. Kongreye DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Kobani Halk Meclisi Eş Başkanı Ayşe Efendi, DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen ile Suruç, Viranşehir, Halfeti, Bozova Belediye eş başkanları ve partililer katıldı. Salona, "Önder Apo'nun projesi DBP'yi selamlıyoruz", "Agirê Kobanê wê Bakûr ronî bike", "Ya Kürdistan özgür olacak ya da her yer Kobanê olacak", "Demokratik konfederalizmi Kobanê ve Şengal ruhuyla Kuzeye taşıyalım", "YPG-YPJ ruhuyla özgürlüğü inşa edeceğiz", "Arinleşen genç kadınlarla sınırları kaldıralım", "DBP Arinlerin, Kaderlerin mirasına sahip çıkacak" şeklinde yazılı pankartlar ile DBP, YPG, PKK bayrakları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri asıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise "Mücadelemizi geriletmeye, engellemeye çalışan güçler vardır. Hem bölgede hem Türkiye'de bu yaklaşım ve politikalar mevcuttur. Rojava'da Kürdistan halkı bir model ortaya koydu. Tüm inanç ve kimliklerin hep beraber yaşayabileceği eşit, özgür ve adaletli bir şekilde yaşayabileceği bir model ortaya koydu. Rojava devrimi insanlık açısından önemli bir modeldir. Halkların birbirini katlettiği bir ortamda Rojava devrimi herkesin birlikte yaşayabileceğinin bir örneğidir. Rojava Devrimi özgür ve demokratik bir güce sahip olduğunu göstermiştir. Ortadoğu'daki gerici güçler, Ortadoğu halklarını geriye götürmek hem soykırıma uğratmak için birçok çeteyi Kürdistan halkının özgürlüğünü engellemek için devreye koyuyorlar." diye konuştu.

EFENDİ: İHANETİ UNUTMAYACAĞIZ

Kobanê Kantonu Halk Meclisi Eş Başkanı Ayşe Efendi de, "Dün yaşananlar yeniden ortaya çıktı açıkça yaptığı ihaneti unutmayacağız. Türkler barış süreci için söz veriyor ancak yaptıkları bu sözün tam tersidir. Erdoğan hükümetine sesleniyoruz; artık Kürtler üzerine oyun oynayamazsın, Kürtlerin başkanı sayın Abdullah Öcalan'dır bunun için perdenin arkasında siyaset yapıyorlar ancak dün herkes gördü her şey ortaya çıktı yaptıkları kirli siyaset ortaya çıktı. Kürtlere karşı siyasetin ve diplomasin artık berrak olmalı. Askeri istersen askeri siyaset olarak istersen siyasi olarak varız. Biz 36 yıldır mücadele ediyoruz 36 yıl daha mücadele ediyoruz. Kobanê'de Kürtlerin birliği oluştu. Kürtlerin birliğinden 4 parça Kürdistan gücünden korkun nasıl kabul edersen bizim için fark etmez. Elini çocuklarımızın kanından, Kürdistan üzerinden çek. Artık tahammüllümüz yok. Açıkça oynuyoruz, tankın askerin sınırdan Kobanê'ye geçiyor, DAİŞ'e asker kıyafeti giydirerek sınırdan geçiriyorsun. Rojava devrimi için her türlü yardıma hazırız." şeklinde konuştu.

HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici'nin yaptığı konuşmaların ardından yapılan seçimde İsmail Kaplan ve Yasemin Kılıç'ın eşbaşkan seçilirken, yönetim kuruluğu üyeliğine ise Halil Yaşar, Halil Çay, Zana Parlak, Celal Babacan, Tahsin Erdem, Yunus Durdu, Şemse Polat, Mehmet Vural ve Nihat Demirbilekli getirildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DBP, Yönetimi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement