Denizde Eylem Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Denizde Eylem Yaptılar

Denizde Eylem Yaptılar

Antalyaspor Kulübü Derneği arasında imzalanacak yeni kira sözleşmesinin uygulaması, işletmecilerin eylem yapması üzerine durduruldu.

29.08.2014 13:22  Güncelleme: 15:21

Antalya' nın Kemer İlçesi'nde, su sporları işletmecileri ile Antalyaspor Kulübü Derneği arasında imzalanacak yeni kira sözleşmesinin uygulaması, işletmecilerin eylem yapması üzerine durduruldu. Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe geçmesiyle birlikte, kıyı kenar şeritlerinin işletme hakkı Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir Belediyesi, Kemer'deki 80 su sporları parkurunun işletme hakkını, kulübe gelir sağlaması için Antalyaspor Kulübü Derneği'ne bıraktı. Parkurların işletme yetkisini alan Antalyaspor Kulübü Derneği, su parkurlarının kira bedellerini yeniden belirleyerek işletmecilere yeniden kira sözleşmesi gönderdi.

KİRA BEDELİNİ YÜKSEK BULDULAR

Kira bedellerini yüksek bulan işletme sahipleri, sözleşmelere itiraz etti. Bunun üzerine Antalyaspor Kulübü Derneği, parkurların faaliyetlerini durdurmak için harekete geçti. Karara itiraz eden işletmeciler, teknelerle bir parkurda toplanarak eylem yaptı. İşlem için parkur alanına giden emniyet, zabıta ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, işletmecilerin protestolarıyla karşılaştı. Teknelerden yükselen siren sesleri üzerine Antalyaspor Kulüp Derneği talebini geri çekti.

RONALDO'YU MU ALACAKLAR

Kemer Su Sporları Derneği Başkanı Ali Şentürk, Büyükşehir Yasası ile kıyı kenar şeritlerinin Büyükşehir Belediyesine geçtiğini hatırlattı. Belediyenin de gelir sağlaması amacıyla su sporları gelirlerini Antalyaspor Kulübü Derneğine bıraktığını anlatan Şentürk, derneğin işletmeler için yüksek kira bedeli belirlediğini savundu. Antalyaspor herhalde Ronaldo'yu transfer edecek ki öyle büyük rakamlar ortaya çıkıyor diyen Şentürk, dernekle sözleşme imzalamayan işletmelere faaliyet izni verilmediğine değindi. Bu işletmelerin belgesiz çalışmak zorunda kaldığını kaydeden Şentürk, faaliyet izninin verilmeyerek işletme sahiplerinin Antalyaspor ile sözleşmeye zorlandığını söyledi.

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Yaşanan sorunların ardından Antalyasporlu yetkililerin kendilerini aradığını belirten Şentürk, şöyle konuştu

Bize, 'Sizleri mağdur etmemek için sözleşmeyi iptal ediyoruz. Yeniden sözleşme yazıyoruz. 2014 sezonu için sizlerden bir talepte bulunmuyoruz' dediler. Şu anda değişik kurumlara imzaya gidiyor. 2015 yılında da Antalyaspor olur, başka bir kurum olur, oturur konuşuruz. Bunu konuşarak çözmemiz en mantıklı şey. Polisi gönderip, mühürlemeyle bir çözüme varılması mümkün değil. Burada 300 tane tekne var ve dünden beri bekliyorlar. Bize çözüm önerisiyle geldikleri için biz de sözümüzü verdik ve bütün teknelerimizi dağıttık.

İlçede büyük yankı uyandıran eylemin ardından Antalyaspor Kulübü Derneği, Antalya Valiliği ile Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne talebin geri çekildiğine dair yazı gönderdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizde Eylem Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement