Dikili'de Çocuklar Tiyatroyla Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Çocuklar Tiyatroyla Büyüyor

Çocuklar ve Gençler Boş Zamanlarını Sanatsal Faaliyetlerle Değerlendirecek

24.02.2015 14:23

Dikili Belediyesi'nin, çocuklarla gençlerin suça ve kötü alışkanlıklara itilme riskini ortadan kaldırmak ve onların başarılı bir birey olarak toplumda var olmalarını sağlamak amacıyla 8 ay önce hayata geçirdiği "Çocuklar Tiyatroyla Büyüyor" projesi emin adımlarla ilerliyor.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirdiği "Çocuklar Tiyatroyla Büyüyor" projesi büyük ilgi görmeye devam ediyor. İlçede yaşayan risk grubundaki 10-18 yaş grubundaki çocuklarla gençleri maruz kalabilecekleri kötülüklerle risklerden korumak; onların mutlu, üretken, yaratıcı bireyler olarak yaşamda var olabilmelerini sağlamak ve sosyal gelişimlerini desteklenmek için usta tiyatro eğitmeninin gözetiminde yürütülen projeyle tiyatro eğitimi alan çocuklar ve gençler artık boş zamanlarını sanatsal faaliyetlerle değerlendiriyor.

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün İşaret Ettiği Yolda İlerliyoruz"

Proje hakkında konuşan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Yasemin Delen, çalışmalarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği "Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır" hedefi doğrultusunda yürüttüklerini belirterek, "Belediye Başkanımız Mustafa Tosun, göreve geldiği ilk günden itibaren genç kardeşlerimizin üretken, yaratıcı bireyler olarak yaşamda var olabilmelerine çok önem veriyor. Bizde Başkanımızın Mustafa Tosun'un bizlere verdiği tam destekle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği yolda ilerleyerek genç kardeşlerimizi sanata yönelterek ve boş vakitlerini değerlendirerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz' dedi.

Konuşmasının devamında Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un büyük destekleriyle Dikili ilçesinde önemli çalışmalara imza atarak gençlerin boş zamanlarını sanatsal etkinliklerle değerlendirmesini sağladıklarını kaydeden Delen, şunları söyledi:

"Amacımızı tiyatro alanında başarılı gençler yetiştirmek. Başkanımız Mustafa Tosun da belediyemizin imkânları ölçüsünde sanata ve sanatçıya dair desteklerini hız kesmeden devam ettiriyor. "Çocuklar Tiyatroyla Büyüyor" projesi kapsamında bugüne kadar Dikili ilçe merkezi ile Çandarlı Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla oluşturduğumuz 5 sınıfta 76 kardeşimizin tiyatro eğitimi almasını sağladık. Projemiz son hızıyla devam ediyor. Boş zamanı olan her kardeşimizi tiyatroyla buluşturma kararlılığındayız

"Sanata ve Sanatçıya Yatırımlarımız Devam Edecek"

"Çocuklar Tiyatroyla Büyüyor" projesinin mimarı Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Dikili'yi adeta bir şantiye alanına çevirdik. Ancak biliyoruz ki belediyecilik sadece kaldırım yapmak, yol yapmak, temizlik yapmakla sınırlı değildir. Biz ilçemizde kültürel, sanatsal çalışmalara da önem veriyoruz. Bu nedenle Dikili'de tiyatro kültürünün gelişmesi için bilimsel ve altyapısı olan çalışmalar düzenliyoruz. İşinin ehli bir kadro oluşturduk, amacımız sanata ve sanatçıya destek vererek çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve onları Bayrak sevdasıyla, Cumhuriyet sevdasıyla, Atatürk sevdasıyla kültür ve sanata yöneltmektir"ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de Çocuklar Tiyatroyla Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement