Dilovası'nda Kömür Tozu Akan Dereye Çakıl Taşlı Kamuflaj - Son Dakika
Güncel

Dilovası'nda Kömür Tozu Akan Dereye Çakıl Taşlı Kamuflaj

Dilovası\'nda Kömür Tozu Akan Dereye Çakıl Taşlı Kamuflaj

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, dereler siyah akmaya devam ederken, derelerin yol kenarındaki bölümlerinin üzerine çakıl taşı dökülerek kapatıldı.

13.03.2015 11:59  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi kuruluşları ve organize sanayi bölgelerinin (OSB) yerleşim birimleriyle içiçe girmesi nedeniyle hava ve çevre kirliliğinin alarm seviyelerine ulaştığı Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde, dereler siyah akmaya devam ederken, derelerin yol kenarındaki bölümlerinin üzerinin çakıl taşı dökülerek kapatıldığı görüldü.

Dilovası İlçesi'nde kurulu bulunan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nden bırakıldığı ileri sürülen kömür tozlarının aktığı dereler siyah akmaya devam ederken, kimliği belirlenemeyen kişiler, derelerin yol kenarından görünen kısımlarını üzerine çakıl dökerek kapattı. Ancak diğer bölgelerde dere yatakları ile hayvanların otlatıldığı çayırlıklar kömür tozuyla kaplı.

Gebze ve Dilovası sınırları içinde faaliyet gösteren, yılda yaklaşık 5 milyon ton ithal ve yerli kömür işleyen tesislerin kapatılıp 4 yıl önce Dilovası'nın kuzeyinde kente hakim birnoktada kurulan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmasının ardından ilçe merkezine kömür tozu yağmaya başladı. Bununla birlikte bir kısmı işletmelerin atığı, bir kısmı da işletmelerden kalkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan kömür tozları hem dereleri, hem bu bölgede hayvanların otlatıldığı meraları simsiyah örtüylü kapladı.

Üç gün önce çekilen ve simsiyah akan dere fotoğraflarının gazetelerde yer almasının ardından, derenin yol kenarından görünen kısımları kımliği belirsiz kişilerce çakıl dökülerek kapatıldı. Ancak derenin alt ve üst kısımlarının zeminlerinin taşlaşmış kömür tozuyla kaplı olduğu, suyla birlikte yeni kömür tozu akıntısının da sürdüğü gözlendi.

Burada besi ve süt hayvancılığı yapan Osman Orhan, menfezle yolun altından geçen derenin yoldan görünen kısmının üzerine, kirlilik görünmesin diye kimin çakıl döktüğünü bilmediğini belirterek, "Derenin hem altı hem üstü aynı. Bu güzel havalarda hayvanlarımızı otlatmaya çıkaramıyoruz. Çünkü otlar simsiyah kömür tozuyla kaplı. Bu tesislerden kalkan kömür tozunu tüm Dilovası'nda insanlar da ciğerlerine dolduruyor" dedi. Osman Orhan, yaptıkları tüm şikayetlere rağmen sorunla kimsenin ilgilenmemesinden yakındı. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dilovası'nda Kömür Tozu Akan Dereye Çakıl Taşlı Kamuflaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement