Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Yüreklerde tevhid algısı varsa, o kalpler arasında bir birliktelik oluşmaktadır" dedi.

20.04.2016 17:23

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Yüreklerde tevhid algısı varsa, o kalpler arasında bir birliktelik oluşmaktadır" dedi.

Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Niğde Üniversitesi Derbent Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen "Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet- Gelin Birlik Olalım" konulu konferansa katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Mikail Polat'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan programda konuşan Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası'nın manevi hasat mevsimi yaşattığını söyledi.

Yılmaz, "Hangi vesileyi, meseleyi hasene edinirsek edinelim Hz. Peygamberi konuşmak, ondan bahsetmek, ona Salatı selam getirmek bu bakımdan çok anlamlı" diye konuştu.

Türkiye'yi ve Türkiye'deki İslami varlığı hazmedemeyenler var"

Diyanet İşleri Başkanlığının 2011 yılı itibarıyla her yıl bir tema çerçevesinde toplumsal bir olguya değindiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ülkemizde, komşularımızda ve İslam dünyasında yangın var. Terör büyük bir bela, ülkemizde ve civarımızda ırkçılık başını almış gidiyor ayrı bir bela, mezhep çatışmaları ayrı bir bela. Türkiye'yi ve Türkiye'deki İslami varlığı hazmedemeyenler var. Öyleyse bizim birlik, beraberlik, kardeşlik, vahdet ve tevhid adına atmamız gereken adımlar var. Bu yüzden bu seneki konumuzu 'Tevhid ve Vahdet' konusu üzerine yoğunlaştıralım. Yani tevhid bir inanç, duygu, sevgi, ahlak, ibadet algısıdır, vahdet ise toplumsal bir birlikteliktir. Ama bunlar birbirlerine yakından bağlı, birbirini besleyen çok önemli iki unsurdur. Yani tevhid varsa toplumsal vahdet vardır. Yüreklerde tevhit algısı varsa, o kalpler arasında bir birliktelik oluşmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement