Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisince, çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla "Çocuklar Ne İstiyor" bildirisi hazırlandı.

20.11.2015 16:53

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisince, çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla "Çocuklar Ne İstiyor" bildirisi hazırlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla Sıhhıye'deki Meclis binası önünde toplandı.

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, üyeler adına yaptığı basın açıklamasında, çocuk haklarını hatırlatmak, bilmeyen ve kulak ardı edenleri bilgilendirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Çocuk hakları demek, insan hakları demektir" ifadesini kullandı.

Karakaya, 20 Kasım 1989'da kabul edilen, Türkiye'nin 14 Eylül 1990'da imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde dil, din, ırk ve köken ayrımı yapılmaksızın tüm çocukların eşit olduğunun vurgulandığını ancak, bu hakların dünya genelinde hala tam olarak uygulanamadığını söyledi.

Savaşların tüm hızıyla sürdüğüne işaret eden Karakaya, "Savaşlar en çok biz çocukları etkiliyor. Her gün yüzlerce, binlerce çocuk sakat kalıyor, ailelerini, hayatlarını kaybediyor, ülke ve vatanlarını terk etmek zorunda bırakılıyor" diye konuştu.

Çocuklar ne istiyor

Açıklamanın ardından, çocukların hazırladığı "Çocuklar Ne İstiyor" bildirisi okundu.

Sınav sistemlerinin, çocukların fikirleri alınarak değiştirilmesi istenen bildiride, çocuklara okulunu ve öğretmenini seçebilme hakkı verilmesi talep edildi.

Devlet okullarındaki imkanların özel okullarla eşitlenmesi gerektiği belirtilen bildiride, "Oyun oynama hakkı önemsenmeli, bisiklet yolları, parklar ve spor sahaları yapılmalı" ifadesi yer aldı.

Bildirinin okunmasının ardından çocukların kaleme aldığı "Çocuk Haklarına Yolculuk" isimli kitapçık dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement