Edirne Belediye Başkanı Gürkan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Edirne Belediye Başkanı Gürkan Açıklaması

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çağdaş teknolojilerin şehir yaşamının başarılı yönetimine katkı sağladıklarını söyledi.

20.04.2016 10:40

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çağdaş teknolojilerin şehir yaşamının başarılı yönetimine katkı sağladıklarını söyledi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki Sofya Tech Park merkezinde düzenlenen Webit Teknoloj Festivali'ne katılan Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada 19'uncu yüzyılın "imparatorlukların", 20'inci yüzyılın "ulus devletlerin", 21'inci yüzyılın ise "şehirlerin yüzyılı" olduğunu belirterek belediye yönetimlerinin bu duruma ayak uydurmak zorunda olduklarını belirtti.

Nüfus artışına bağlı olarak şehirlerdeki yoğunlukların arttığını ifade eden Gürkan, "İnsanlar artık kırsal kesimde, köylerde yaşamak istemiyorlar, şehirlerde, daha konforlu ortamlarda, ihtiyaçlarına cevap verebilecek her türlü alana çok çabuk erişebilecek yerlerde yaşamak istiyorlar." dedi.

Gürkan,yerel yöneticilerin üzerindeki şehirlerin yönetimiyle ilgili baskının her geçen gün daha da yoğunlaştığını dile getirerek "Çok karmaşık ağ yapıları olan altyapı hizmetleri şehirlerdeki aşırı nüfus yoğunlaşmasına cevap veremez hale geliyor. Bir taraftan bunları dijital formatına dönüştürerek, akıllı yönetimlerle, yenilikçi çözümlerle yenilemeye çalışırken diğer taraftan da kentteki yaşamında hem alt yapı hem üst yapı hizmetleri, iletişimi, ulaşımı, sağlığı, eğitimi, çevreyi, ki çevreyi korumak birinci dereceden görevimiz, tüm bunları akıllı şehirlerle yönetmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ın da katıldığı festivalin "Şehirlerin Akıllı Yönetimi" konulu panelinde Üsküp, Rijeka, Pernik, Filibe ve Gabrovo belediye başkanları da birer konuşma yaptı.

Webit Teknoloji Festivali'nin açılışını Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a Bulgaristan'a yaptığı ziyaret kapsamında dün, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesince fahri doktora unvanı verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Belediye Başkanı Gürkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement