'En Hızlı Boyanan En Büyük Resim' Rekoru Kırıldı - Son Dakika
Güncel

'En Hızlı Boyanan En Büyük Resim' Rekoru Kırıldı

\'En Hızlı Boyanan En Büyük Resim\' Rekoru Kırıldı

'OMO Kirlenmek Güzeldir' facebook sayfasının başarısı, çocukların en hızlı boyadığı en büyük resim rekoruyla kutlandı.

22.07.2013 14:31  Güncelleme: 14:35

OMO tarafından Küçükçiftlik Park'ta düzenlenen ve karikatürist Erdil Yaşaroğlu eşliğinde gerçekleşen rekor denemesi, renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu.

Erdil Yaşaroğlu'nun OMO için özel olarak çizdiği resmi 330 çocuk rengarenk boyadı.

"Dünya Çocuk Rekorları" kapsamında, jüri gözetiminde yapılan rekor denemesi 26 dakika 10 saniye 2 salise sürdü.

Rekor denemesi, "Dünya Çocuk Rekorları" litarütürüne "Dünyanın en hızlı boyanan en büyük resmi" olarak geçti.

- "Daha fazla çocuk gönlünce oyun oynasın istiyoruz"

OMO Türkiye Marka Yöneticisi Mehmet Arıoğlu yaptığı konuşmada, kirlenmekten korkmayan çocukların, müthiş bir performansla dünyanın en hızlı boyanan en büyük resmini tamamlayarak rekor kırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Çocuklar tabii ki biraz da kirlendiler. Anneler çocuklarının koşmasını, düşmesini, çamura girmesini istemiyor ve onları sürekli uyarıyor. Sonuçta çocukların sadece yüzde 28'i dışarıda ve oyun parkında zaman geçirebiliyor. Oysa biz OMO olarak, 'Kirlenmek Güzeldir' diyerek, çocukların gönüllerince oyun oynamasını ve üstlerini kirletmelerini destekliyoruz. Burada çocukların oyun oynayarak kazandıkları deneyime dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Daha fazla çocuk gönlünce oyun oynasın istiyoruz. Kirlenmek derken, dışarıda yapılan aktivitelerin, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine sağladığı katkıyı vurguluyoruz."

Arıoğlu, "OMO Kirlenmek Güzeldir" facebook sayfasının 1 milyondan fazla takipçiye ulaşmasını kutladıkları etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

- "Çevre, kültür, sağlık, arkadaşlık için kirlenmek güzeldir"

Dünya çocuk rekorları uzmanı Prof. Dr. Orhan Kural ise günümüzde çocukların sokakta oynamak yerine bilgisayar başında zaman geçirmeyi tercih ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Oysa sokak oyunları çocuklar için çok önemlidir. Kirlenmek çevre, kültür, sağlık, arkadaşlık için olursa güzeldir. Bu nedenle anne ve babalara 'Bırakınız, çocuğunuz kirlenirse kirlensin' diye çağrıda bulunmak istiyorum. OMO'nun 'Kirlenmek Güzeldir' felsefesi sayesindedir ki, bugün çocuklarımız parkta, bahçede rahat rahat oynuyor, böylece hayal dünyaları ve yaratıcılıkları gelişiyor. Daha cesaretli oluyorlar. Meraklarını çeken her şeyi araştırıyor, kendilerini geliştiriyor. Bugünkü rekorda da bu felsefenin büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Bu duygularla bugün burada dostluk/arkadaşlık için bir araya gelip hep beraber dünya rekoru kıran çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum."

Rekor denemesinin ardından çocuklar birbirlerinin üzerine boya sürürerek, eğlendi. Ayrıca rekora katılan çocuklar artan boyalarla Prof. Dr. Kural'ın da üzerini boyadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'En Hızlı Boyanan En Büyük Resim' Rekoru Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement