En Yüksek 2 Dağdan Getirilen Taşlar Akut Yararına Satıldı - Son Dakika
Güncel

En Yüksek 2 Dağdan Getirilen Taşlar Akut Yararına Satıldı

En Yüksek 2 Dağdan Getirilen Taşlar Akut Yararına Satıldı

Afyonkarahisar'da Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından düzenlenen yardım gecesinde, Avrupa ile Türkiye'nin en yüksek iki dağının zirvesinden getirilen taşlar açık artırmayla satışa çıkarıldı.

01.06.2015 13:42

Afyonkarahisar'da Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından düzenlenen yardım gecesinde, Avrupa ile Türkiye'nin en yüksek iki dağının zirvesinden getirilen taşlar açık artırmayla satışa çıkarıldı. Elde edilen gelirle de AKUT Afyonkarahisar Ekibi'ne arazi aracı alınacağı belirtildi.

AKUT Afyonkarahisar ekibi tarafından Güral Termal Otel'de düzenlenen 'Büyük AKUT Gecesi'ne Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve milletvekili adayları katıldı. Bölgede yaşanacak olağanüstü durumlara daha hızlı ve etkili bir biçimde müdahale edebilmek için AKUT Afyonkarahisar Ekibi'nin ihtiyacı olan arazi tipi bir aracın alınması amacıyla gecenin düzenlendiğini söyleyen Nasuh Mahruki, bölgede sert geçen kış şartlarında yolda kalma olaylarına çok rastlandığını, bu yüzden aracın büyük hizmetler yapacağını belirtti.

'AFYONKARAHİSAR KENDİ AKUT'UNU KURUYOR'

Kış aylarındaki zor şartlarda Afyon ekibinin üstün gayret ve çaba gösterdiğini vurgulayan Nasuh Mahruki, şöyle dedi:

"Kışın özellikle bu bölgede kardan dolayı mahsur kalma olduğunda arkadaşlarımız müdahalelerde bulunuyor. Bebeklere mama desteğinden, sürücülere yakıt desteğine kadar gerekli her türlü yardımı veriyoruz. Karşılıklı yardımlaşma duygusunu, hiç tanımadığınız, bilmediğiniz, bir daha göremeyeceğiniz insanların yararına kullanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler zaten gönüllü olarak hiçbir karşılık beklemeden 20 yıldır çaba gösteriyoruz, ancak önemli olan sizlerin bu davanın arkasında durmanızdır. Bizler 35'inci Koordinasyon Merkezi'ni Afyonkarahisar'da kuruyoruz ama aslında Afyonkarahisar kendi AKUT'unu kuruyor. Afyonkarahisar'ın nasıl bir AKUT olmasını istiyorsanız, sizin katkı ve desteğinizle öyle bir AKUT olacaktır."

ZİRVEDEN GETİRİLEN TAŞLAR SATILDI

Daha sonra sahneye şarkıcı Yılmaz Morgül çıktı. Söylediği şarkılarla geceye katılanları coşturan Yılmaz Morgül, AKUT'un ihtiyacı olan aracın alınması için yapılan açık artırmayı da yönetti. Gecede AKUT'un olaylara müdahalesinde kullandığı ekipmanlar da sergilenirken, Yılmaz Morgül bir motosikletin üzerinde poz verdi. Açık artırmada AKUT'un gönüllüleri tarafından 5 bin 642 metreyle Avrupa'nın en yüksek dağı Elbruz Dağı, 5 bin 137 metreyle Türkiye'nin en yüksek dağı Ağrı'nın zirvelerinden getirilen taşlar ile Afyonkarahisar'ın ilçelerinden alınan topraklardan oluşturulan Afyonkarahisar toprak haritası satışa çıkarıldı. Elbruz Dağı'ndan getirilen taş Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler 5 bin liraya, Ağrı Dağı'ndan getirilen taş 2 bin 500 liraya işadamı Hakkı Sağlam, toprak harita ise 2 bin liraya doktor Mehmet Selek tarafından alındı. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Yüksek 2 Dağdan Getirilen Taşlar Akut Yararına Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement