Engelli Annelerine Girişimcilik Kursu Verildi - Son Dakika
Güncel

Engelli Annelerine Girişimcilik Kursu Verildi

Engelli Annelerine Girişimcilik Kursu Verildi

Şanlıurfa'da Engelliler İstihdam Derneği tarafından engelli çocukların annelerine yönelik açılan girişimcilik kursunun sertifikaları dağıtıldı.

20.11.2014 16:04

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Binasında engelli çocukların annelerine yönelik açılan girişimcilik kursunun sertifikaları valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman tarafından verildi.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, "Aile Ve Sosyal Politikalar ve İŞKUR il müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Sağladığı desteklerin dolayı bayanlarımız hem iş sahibi oluyor hem de günlük aldıkları 20 TL ile engelli çocuklarının giyim ve benzeri ihtiyaçlarını karşılanıyor" dedi.

Duman, "Kadınlarımız, hangi işi yaparsa yapsın bu heyecanı yitirmediklerini gösteriyor ve beraberinde başarıyı getiriyor. Girişimci kadınlarımız, farklı düşünen farklı başarılara imza atan, çözüme odaklı, evinde iyi bir anne, iyi bir eş, işinde de iyi bir iş kadını oluyor" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, "İl müdürlüğümüz ve İŞKUR il müdürlüğünün destekleri ile 17 engelli annesi ve ablası eğitim aldı. Aldıkları eğitim çerçevesinde girişimcilik sertifikası almaya hak kazandı. Kadınlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, kişisel gelişimlerini destekleyecek ve iş yaşamına nitelikli bireyler olarak katılımlarını sağlayacak tüm projelerin yanında olacağız. Bugün burada bizlere gurur ve umut veren kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

HEM MESLEK ÖĞRENDİLER HEM GÜNLÜK HARÇLIK

Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Başkanı Bedih Satoğlu ise, "Engelli çocuğu olan ailelerimize yönelik 5 aylık süre içerisinde kurs düzenledik. Kadınları burada meslek sahibi olurken bunun yanında günlük 20 TL de para kazandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda'nın özel gayret ve girişimleri ile yaşlı engelli velileri ve eski hükümlü dezavantajlı gruplara meslek edindirme kursu açtık" dedi.

Satoğlu, makine kullanmasını bilmeyen kursiyerlerin kurs sayesinde makine kullanmasını, bıçkı biçmesini öğrenerek hem engellisinin hem de ailesinin dikiş giderme ihtiyacını becermiş durumda olduğunu ifade etti.

Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Başkanı Bedih Satoğlu ve kursiyerler tarafından sağladıkları desteklerinden dolayı Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol'a birer plaket hediye edildi. Kursa devam eden ve başarıyla bitiren 17 kursiyere Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman tarafından sertifikalarını verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Engelli Annelerine Girişimcilik Kursu Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement