Erzurum Müsteşar Prof. Dr. Dursun: Hatay'daki Mozaiklere Biri Taş Attı, 40 Akıllı O Taşı Çıkarmaya... - Son Dakika
Güncel

Erzurum Müsteşar Prof. Dr. Dursun: Hatay'daki Mozaiklere Biri Taş Attı, 40 Akıllı O Taşı Çıkarmaya...

Erzurum Müsteşar Prof. Dr. Dursun: Hatay\'daki Mozaiklere Biri Taş Attı, 40 Akıllı O Taşı Çıkarmaya...

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumunda konuşan Kültür ve Turizim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Hatay Mozaik Müzesinde bulunan ve restorasyonu yapılan İsis Mozaiği konusunda, "Hatay mozaik müzesinde son derece önemli bir üzüntü yaşadık.

12.05.2015 10:49

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumunda konuşan Kültür ve Turizim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Hatay Mozaik Müzesinde bulunan ve restorasyonu yapılan İsis Mozaiği konusunda, "Hatay mozaik müzesinde son derece önemli bir üzüntü yaşadık. Birisi o mozaiklere bir taş attı kuyu yerine bir taş attı, biz 40 akıllı kışı o taşı çıkarmaya çalışıyoruz. Yani bir bilimsel çalışma bir bilimsel merkez bu kadar çabuk bu kadar politik ve bu kadar önyargılı yıpratılmamalı. Şu anda dünyanın en önemli mozaik müzerinden biri olan Hatay müzesini göz bebeğimiz gibi koruyoruz" dedi. Başta Akdamar olmak üzere 11 Ermeni kilisesini bu yıl restore edeceklerine dikkati çeken Prof. Dr. Dursun, Emrenistan'a Osmanlı'ya ait kitabeli bir çeşmeyi restore etmek isteğinde bulunduklarını, ancak yanıt alamadıklarını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Müsteşar Prof. Dr. Dursun: Hatay'daki Mozaiklere Biri Taş Attı, 40 Akıllı O Taşı Çıkarmaya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement