Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

08.03.2018 21:30

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, önceki celse suçlamaları reddeden eski Yargıtay üyesi sanık Bilal Karadağ yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Karadağ ve yakınları ile avukatı katıldı.

Duruşmada, eski Yargıtay üyesi Mustafa Sarıçam, eski HSYK üyesi İbrahim Okur, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem tanık olarak dinlendi.

Sarıçam ve Okur, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle duruşmaya katılırken, Erdem, salonda hazır bulundu.

Sarıçam, tanık olarak verdiği ifadede, sanık ile 1991-1992'de hakim, savcı eğitim merkezinde tanıştığını ancak samimiyetinin bulunmadığını söyledi.

Sonraki dönemlerde eski HSYK üyesi Kerim Tosun'un düzenlediği bir piknikte Karadağ'ın da bulunduğunu anlatan Sarıçam, sanığın sempati düzeyinde cemaate ilgisinin olduğunu duyduğunu ancak faaliyetlerine ilişkin somut bilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Verdiği ifadede tutuklu bulunduğu cezaevi koşullarının etkisinin olup olmadığının sorulması üzerine Sarıçam, "Cezaevi koşullarının bununla bir ilgisi yok. Ben zaten 2013'ten itibaren bu yapıya kızgındım." dedi.

Eski HSYK üyesi İbrahim Okur da sanığı Adalet Bakanlığında Teftiş Kurulunda çalıştığı dönemden tanıdığını söyledi.

2010 Anayasa referandumunun ardından Yargıtay ve Danıştaya yeni üye seçiminin gündeme geldiğini anlatan Okur, seçim için eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya'nın evinde diğer cemaat mensubu kurul üyeleriyle bir araya geldiklerini kaydetti.

Okur, Kaya ve beraberindekilerin hazırladığı 350 kişilik listeden eleme yaparak 80 kişi belirlediklerini, bu isimler arasında sanık Bilal Karadağ'ın da bulunduğunu ifade etti.

İbrahim Okur, cemaat mensubu Yargıtay üyelerinin etkinliğini kırmak amacıyla bu yapıdan olmayan üyeleri bir araya getirdikleri toplantılara sanığı çağırmadıklarını bildirdi.

Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ise Adalet Bakanlığında personelde çalıştığı dönemde Karadağ'ın da teftiş kurulunda görev yaptığını anlattı.

Erdem, sanığın isminin Yargıtay üyeliği seçimi için cemaat mensubu HSYK üyelerince gündeme getirildiğini, daha sonra bu yapıdan olmayan üyeleri bir araya getirdikleri toplantıya sanığı çağırmadıklarını kaydetti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre Karadağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma, 26 Haziran'a bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement