Flamingoların Görsel Şöleni Başladı - Son Dakika
Güncel

Flamingoların Görsel Şöleni Başladı

Flamingolar, bu yıl güvenli alanların başında gelen Van Gölü havzasında daha çok görülmeye başlandı.

13.06.2014 13:34

İran'ın Urmiye Gölün'de yaşam alanları tahrip edilen flamingolar, bu yıl güvenli alanların başında gelen Van Gölü havzasında daha çok görülmeye başlandı.

Türkiye'nin beşte birlik sulak alanına sahip Van Gölü havzası, İran'ın Urmiye Gölü'nde kuluçkaya yatan flamingoları, bu yıl hem erken hem de çok fazla sayıda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Genelde kuluçkaya yattıktan sonra haziran ayı sonlarına doğru gelmeye başlayan ve ekim aylarına kadar Van Gölü havzasındaki sulak alanlarda yaşayan flamingolar, başta Erçek Gölü, Çelebibağ, Akgöl, Erciş olmak üzere 12 sulak alanı tercih ediyor.

AA muhabirine açıklama yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özdemir Adızel, Van Gölü havzasının 20 bin hektarlık 12 sulak alanda, Türkiye'deki 465 kuş türünden 300'üne ev sahipliği yaptığını söyledi.

Geçen yıl sadece Erçek Gölü'ne yaklaşık 6 bin 500 flamingonun geldiğini belirten Adızel, "Bu yıl flamingo sayısında artış yaşanıyor. Biz geçen yıldan daha fazla geleceklerini düşünüyoruz. Muhtemelen bu artış, kuluçkaya yattıkları İran'daki Urmiye Gölü'nün ve yaşam alanlarının tahrip edilmesi ile başta Van Valiliği, bölge halkı ve kurumların koruma çalışmalarını devam ettirmesi sayesinde oluyor" diye konuştu.

Adızel, sulak alanlarda koruma çalışmalarının devam ettirilmesiyle sadece flamingolarda değil, diğer kuş türlerinde de artış yaşanabileceğini ifade etti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Flamingoların Görsel Şöleni Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement