Gömeç'te 'Çocuğuma Şeker Verme' Kampayası - Son Dakika
Güncel

Gömeç'te 'Çocuğuma Şeker Verme' Kampayası

Gömeç\'te \'Çocuğuma Şeker Verme\' Kampayası

Balıkesir'in Gömeç İlçesi'nde, 'Sağlıklı yaşıyoruz' sloganıyla başlatılan 'Çocuğuma Şeker Verme' kampanyası tanıtıldı.

20.12.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Gömeç İlçesi'nde, 'Sağlıklı yaşıyoruz' sloganıyla başlatılan 'Çocuğuma Şeker Verme' kampanyası tanıtıldı. Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay ile fizyoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş öncülüğündeki kampanya ile çocukların sağlık beslenmesinin hedeflendiği açıklandı.

Kampanya tanıtımı Gömeç'in Karaağaç Mahallesi'ndeki Akkızhan Otel'de Prof.Dr. Canan Karatay ile Dr. Ümit Aktaş ve ekibi tarafından yapıldı. Üzerinde 'Çocuğuma Şeker Verme' yazılı tişörtlerin giyildiği tanıtımda, şekerin çocuklar için ödül olmadığı vurgulandı.

Dr. Ümit Aktaş, çocuklara verilen şekerin ödül değil, zehir olduğunu anlatırken, "Özellikle ülkemizde sağlık personeli ve öğretmenlerin çocuklara sık sık şeker verdiğine şahit oluyoruz. Özellikle meslektaşlarımız doktorlara, öğretmenlere ve ebeveynlere sesleniyorum ve çocuklara şeker yerine 'kalem, defter verin' diyorum" dedi.

"ŞEKER ÇOCUKLARI HİPERAKTİF YAPIYOR"

Şekerin çocuklarda bağışıklık sistemini bozduğunu söyleyen Prof.Dr. Canan Karatay ise, çocukların küçük yaşta şeker tadıyla buluşturulmadığı takdirde sağlıklı büyüyüceklerini anlatırken, "Şeker çocukların bağışıklık sistemlerini yıkıyor, bozuyor. Şeker aynı zamanda çocukları hiperaktif yapıyor, dikkat dağınıklığına neden oluyor. Bu nedenle çocuklara ödül olarak kesinlikle şeker vermememiz lazım. Çocuklara ödül vermeyecek miyiz? Tabiki vereceğiz ancak bu şeker olmamalı" diye konuştu. Prof. Dr. Karatay, hedeflerinin çocukların sağlık beslenmesini sağlamak olduğunu vurguladı. - Gömeçbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gömeç'te 'Çocuğuma Şeker Verme' Kampayası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement