HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2'si çocuk 6 yaralı - Son Dakika
Güncel

HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2'si çocuk 6 yaralı

Sivas'ta HES'e su aktarılan kanalın patlaması sonucu 2 araç sele kapılıp sürüklendi. Araçlarda bulunan 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.

29.08.2019 07:14  Güncelleme: 09:09

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde Kelkit Çayı üzerindeki HES'e su aktarılan kanalın patlaması üzerine bölge sular altında kaldı. D-100 kara yolundan geçen araçlar sulara kapıldı. Kurtarılan 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesindeki HES Santralindeki kanal patladı. Olay sonrası çevreye dağılan tonlarca suyun neden olduğu sel ve heyelan D-100 karayolunu ulaşıma kapattı. Patlama sonrası gelen sel suları 2 aracı sürükledi. Araçlarda bulunan 6 kişi çevredeki vatandaşların ve ekiplerin müdahalesi ile kurtarıldı. Yaralılar Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2'si çocuk 6 yaralı

YOL TRAFİĞE AÇILDI

Patlayan kanalın neden olduğu hasar ise günün aydınlanması ile ortaya çıktı. Sel sularının verdiği tahribat ve heyelan havadan da görüntülendi. Anadolu ile İstanbul arasında önemli bir ulaşım görevi gören D-100 karayolu kontrollü olarak trafiğe açılırken yoldaki temizleme çalışmaları gece yarısından itibaren günün ilk saatlerine kadar aralıksız sürdü.

HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2'si çocuk 6 yaralı

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Araçların içinde mahsur kalan, vatandaşların ve ekiplerin müdahalesiyle kurtarılan; Ensar Kula (35), Nusret Kula(31), Aydanur Kula (15), Nafiye Kula (59), Ezgi Kula (9) ve Belediye işçisi Müslüm Çelik'in (66) sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2'si çocuk 6 yaralı

KÜÇÜK KIZ 200 METRE SÜRÜKLENDİ

Sel sularına kapılan Kula ailesi ölüm kalım savaşı verirken, ailenin en küçük bireyi olan Ezgi Kula sel sularına kapılarak 200 metre sürüklendi. Kendisi gibi babaannesi de sürüklenen Ezgi Kula kurtarma ekipleri tarafından bulunarak ailesine kavuşturuldu. Kula ailesinin Erzurum'dan İstanbul'a gittikleri öğrenildi.

HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2'si çocuk 6 yaralı

KAYIP ARAÇ YOK

Kanalda gerçekleşen patlama öncesi plaka tanıma sistemi kayıtlarına giren üç araçtan haber alınamadığı için alanda yapılan, yüzeysel ve termal arama çalışmalarına araçların sahiplerine ulaşılması ile son verildi. Yetkililer heyelan altında araç bulunmadığını açıkladı.

HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2'si çocuk 6 yaralı
HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2\'si çocuk 6 yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HES kanalı patladı, araçlar selde sürüklendi: 2'si çocuk 6 yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • ADI YILMAZ KENDİ YILMAZ: BİLİNSİZCE YAPIMINA MÜSAADE EDİLEN BU KANALLAR EKOLOJİK DENGENİN DE BOZULMASINA SEBEP OLUYOR YABAN HAYVANLARI ARTIK SU İÇECEK DERELER BULAMIYOR HES KANALINDAN SU İÇME İMKANI BULAN BİRÇOK HAYVAN İSE KANALA DÜŞEREK CAN VERİYOR. ÜLKEMİZDEKİ HES HASTALIĞI BİRAN ÖNCE TEDAVİ EDİLMELİ YENİ HES YAPIMLARINA MÜSAADE EDİLMEMELİ. 14 3 Yanıtla
    Boş yapma yılmaz: Boş yapma yılmaz 1 0 vatandaş: hse hayırda fatura fazla gelince napıyon 0 0 vatandaş: herşeye hayır evet deginizi biliyormusunuz düşünün enson nezaman birişe evet dediniz 0 0 Semih: 4 Ulke dolastim.cok zipir gordum. sen bir numaradasin. bu hayatta neyi basardin da fikrini yaziyon.cahil 0 0
  • 66: siyasi bir mütahit yapmış ve ilk denemesi olabilir ölmüş yitmiş önemli değil önemli olan para kazanmak 9 4 Yanıtla
  • SİVASLI: memleketim geçmiş olsun 7 3 Yanıtla
  • Lez Esra sultanbeyli: Hes hayır,otoyola hayır,hava alanına hayır..köprüye hayır..yağmaya hayır 4 5 Yanıtla
    mkara: yaşamaya hayır 3 1
  • Harbiye Öğrencisi : Arabaya şiddete hayır 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement