Gurbetçinin Elektrik Faturası İsyanı - Son Dakika
Güncel

Gurbetçinin Elektrik Faturası İsyanı

Gurbetçinin Elektrik Faturası İsyanı

Almanya'da yaşayan gurbetçi Habib Hayran'ın, bahçesini sulamak ve su pompalamak için elektrik çektirdiği şebekeye, şirket tarafından 20 yıldır okunamadığı gerekçesiyle 12 bin 951 TL borç gelince, davalık oldu 2013'te Kayseri Elektrik Parekende Satış Şirketi (KEPSAŞ) yetkililerinin elektrik sayacının bozuk olduğu gerekçesiyle değiştirilmesi gerektiğini, bu sebeple Habib Hayran'ın sayacı değiştirdiğini ve yeni taktırdığı alet için 12 bin 951 TL geldiğini ifade eden avukatı Seçkin Öztürk, 'Elektrik borcunu 2 gün geciktiren abonenin bile hemen elektriğini kesen şirket, nasıl olur da, 20 yıldır ödenmeyen elektriği kesmez. Müvekkilime gelen 62 kilowatt saatlik elektriktir.

21.02.2016 13:06

Almanya'da yaşayan gurbetçi Habib Hayran'ın, bahçesini sulamak ve su pompalamak için elektrik çektirdiği şebekeye, şirket tarafından 20 yıldır okunamadığı gerekçesiyle 12 bin 951 TL borç gelince, davalık oldu

2013'te Kayseri Elektrik Parekende Satış Şirketi (KEPSAŞ) yetkililerinin elektrik sayacının bozuk olduğu gerekçesiyle değiştirilmesi gerektiğini, bu sebeple Habib Hayran'ın sayacı değiştirdiğini ve yeni taktırdığı alet için 12 bin 951 TL geldiğini ifade eden avukatı Seçkin Öztürk, 'Elektrik borcunu 2 gün geciktiren abonenin bile hemen elektriğini kesen şirket, nasıl olur da, 20 yıldır ödenmeyen elektriği kesmez. Müvekkilime gelen 62 kilowatt saatlik elektriktir. Bu da, 17 liraya karşılık gelmektedir. Bu parayı ödememize rağmen, şirket 12 bin liralık para istemektedirö dedi. Almanya'da yaşayan Habib Hayran, Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi Üzerlik Mahallesi'nde bulunan evinin bahçesine su kuyusu yaptırdı. Ağaç eken ve yaz aylarında yetiştirmek için ektiği sebzeleri sulamak için de, bahçeye su pompalaması için elektrik şebekesi çektirdi. Sadece yaz aylarında memleketine gelen ve 2013 yılına kadar faturalarını ödediğini öne süren Hayran'ın 200 lira karşılığında aldığı yeni sayacı taktırmasının ardından yeni gelen faturayla şok oldu.

20 YILLIK FATURA BORCU ÇIKTI

12 bin 951 liralık faturayı gören gurbetçi Hayran, hemen şirket yetkilileriyle irtibata geçti. Kendisine yanlış fatura kesildiğini ve düzeltilmesini isteyen ev sahibine, elektrik sayacının 20 yıldır okunamadığı ve bu sebeple, söz konusu borcunun olduğu iletildi. Bunun üzerine, avukatı aracılığıyla savcılığa başvuran Hayran, şirket hakkında dava açtı. Müvekkili Habib Hayran'ın 2013 yılına kadar herhangi bir sorun yaşamadığını ancak, elektrik sayacının bozuk olduğu gerekçesiyle değiştirilmesi gerektiğinin söylenmesi üzerine, yeni sayacın okunduğunu ve 12 bin 951 lira borç çıkarıldığını belirten Avukat Seçkin Öztürk, son gelen fatura miktarının da 17 lira olduğu ve bunun da ödendiğini ifade etti. Şirketin olmayan bir borcu isteyerek, haksız kazanç elde etmeye çalıştığını öne süren Öztürk, şöyle konuştu:

'Müvekkilim, 2013 yılında kendisi izne gelmiştir ve elektrik şirket görevlilerini kendi hanesindeki ve su kuyusundaki elektrik sayaçlarını okuması için davet etmiştir. Şirket görevlisi elektrik sayaçlarını okuduğu zaman, su kuyusundaki sayacın bozuk olduğunu söylemiş ve müvekkilden yeni sayaç almasını istemiştir. Müvekkilde gidip yeni bir sayaç almıştır, elektrik şirketi görevlilerini tekrar çağırmıştır, elektrik şirket görevlileri de gelip, eski sayacı yenisi ile değiştirmişlerdir. Eski sayacı alıp götürmüşlerdir. Birkaç ay sonra gelip, yeni sayacı tekrar okuduklarında, müvekkile gönderilen faturada elektrik harcanan miktar 62 kilovat saat enerji karşılığı olarak da, 12 bin 951 lira borç gönderilmiştir fatura olarak. Müvekkilde bu borca üç kere itiraz etti, yazılı dilekçelerini birlikte hazırladık. Kesinlikle böyle bir borcu olmadığını, her yıl memlekete geldiği zaman, elektrik sayacını şirket görevlilerini çağırıp okuttuğunu ve bu borçları ödediğini beyan etmiştir ama şirket bunu dinlememiştir. Hatta son gönderilen faturanın 62 kw karşılığı olan enerjinin 17 lira olduğu iddia edilerek müvekkilden bu istenmiş, müvekkilde bunu vermiştir.ö

'ELEKTRİK ŞİRKETİ 20 YILLIK BİR BORÇ İSTİYORö

20 yıllık bir elektrik borcu çıkmasının imkansız olduğunu, bu borçların 10 yıllık zaman aşımına tabi tutulduğunu dile getiren Avukat Öztürk, şunları söyledi: '12 bin 900 liranın, geçmişe dönük olduğunu, bozuk olan sayacın incelenmesinde, müvekkilin 20 yıl hiç borcunu ödemediğini beyan etmişlerdir ve müvekkilden bu parayı ısrarla istemişlerdir. Müvekkilin su kuyusuna ait elektrik sayacının elektriği de kesilmiştir. Biz 2013 yılında Sarıoğlan Tüketici Mahkemesi'ne borçlu olmadığımıza dair dava açtık. Bu dava devam ederken, şirket Kayseri İcra Daireleri'nde müvekkil aleyhine, 12 bin 900 liralık icra takibi başlatmıştır. Bizde bu borca itiraz ettik, itiraz icra takibini durdurdu, ardından itirazı iptal davası açıldı müvekkil aleyhine, yani şuan da müvekkil bir tane icra takibi olmak üzere, iki tane davayla uğraşmak zorunda kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gurbetçinin Elektrik Faturası İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement