Güzel Bir Kepez İçin Atölyeler Kaldırıyor - Son Dakika
Güncel

Güzel Bir Kepez İçin Atölyeler Kaldırıyor

Kepez Belediyesi, hizmet binasının çevresindeki ihtiyaçları karşılamayan ve görüntü kirliliği oluşturan atölyeleri ve bakım ve onarımla ilgili işyerlerini kaldırıyor.

29.08.2014 16:27  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, hizmet binasının çevresindeki ihtiyaçları karşılamayan ve görüntü kirliliği oluşturan atölyeleri ve bakım ve onarımla ilgili işyerlerini kaldırıyor. Binaların kaldırılacağı alan yeşillendirilerek kent kimliğine kazandırılacak.

Kepez Belediyesi, hizmet binasının çevresini de ilçenin modern şehir kimliğine uyumlu hale getiriyor. İş verimini artırmak ve çalışma ortamını güvenli ve çağdaş hale getirmek amacıyla belediye binasının arka bahçesindeki Fen İşleri ve Park ve Bahçeler müdürlüklerine ait işyerleri yıkılıyor.

Görüntü kirliliği gidiyor güzellik geliyor

Hizmet binasının arka bahçesinde bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan, ihtiyaca cevap veremeyen, bakım-ikmal binası, kaynak, marangoz ve tabela atölyeleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün konteynır imalatı binası kaldırılıyor. İşyerleri, Fen İşleri Müdürlüğü'nün Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki şantiyesinde inşa edilecek olan yeni yerlerine taşınacak. İşyerlerinin 2015 yılı içerisinde taşınması planlanıyor.

Halkın kullanımına açılacak

Arka bahçenin çevresindeki duvar da kaldırılarak, daha estetik bir çevre düzenlemesi yapılacak. İşyerlerinin taşınmasından sonra ise arka bahçe, yeşil alan otopark ve dinlenme alanı olarak düzenlenerek, halkın kullanımına sunulacak. Yine söz konusu alana, belediye sağlık merkezi yapılması düşünülüyor. Peyzaj çalışmasının bitmesiyle birlikte hizmet binasının arka bahçesi, Başkan Tütüncü döneminde imara uygun konutların yapıldığı Teomanpaşa Mahallesi'nin modern görünümü ile uyumlu hale gelecek.

Çiçek serası sergilenecek

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, Atatürk Mahallesi Sakarya Bulvarı'ndaki şantiye binası da kaldırılıyor. Söz konusu şantiye, Fen İşleri Müdürlüğü'nün Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki şantiyesinde inşa edilecek olan işyerinde hizmet verecek. Şantiyenin taşınmasından sonra ise bitki ve çiçek üretim alanı genişletilecek. Oluşturulacak olan sergi alanlarıyla bitki ve çiçek üretimi, ilçe halkıyla buluşturulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güzel Bir Kepez İçin Atölyeler Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement