Hakkari Valisi Canbolat, Şemdinli ve Derecik'te İnceleme Yaptı - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valisi Canbolat, Şemdinli ve Derecik'te İnceleme Yaptı

Hakkari Valisi Canbolat, Şemdinli ve Derecik\'te İnceleme Yaptı

Hakkari Valisi Canbolat, Şemdinli ve Derecik'te inceleme yaptı Hakkari Valisi Yakup Canbolut, Şemdinli İlçesi ile Derecik Beldesi'nde incelemelerde bulundu.

08.04.2015 11:57

Hakkari Valisi Canbolat, Şemdinli ve Derecik'te inceleme yaptı

Hakkari Valisi Yakup Canbolut, Şemdinli İlçesi ile Derecik Beldesi'nde incelemelerde bulundu. Hastane ve okul inşaatlarını gezen Vali Canbolat, muhtar ve vatandaşlarla da biraraya geldi.

Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve İl Müftüsü Faysal Geylani ile Şemdinli ilçesini ziyaret eden Canbolat, helikopterle 34. Hudut Tugay komutanlığı indi. Vali Canbolat ve beraberindekiler Kaymakam Murat Öztürk tarafından karşılandıktan sonra Şemdinli'de yapımı süren Hastane ve okul inşaatlarını gezdi. Vali Canbolat daha sonra da muhtar ve vatandaşlarla İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait lokalde bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Burada da yapımı devam eden sınır kapısı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Vali Canbolat, Şemdinli Sınır kapısı ile ilgili Irak'ı ilgilendiren sorunların bulunduğunu söyledi. Sınır kapısı ile igili üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Vali Canbolat, "Biz üzerimize düşen görevi yaptık. İl Özel İdaresi imkanları ve kaymakamlığın çalışmalarıyla biz binalarımızı bitirdik. Gümrük Bakanlığa teslim edecek seviyeye getirdik. Ama asıl sorun karşı taraf (Irak). Karşı tarafın yolu ve binası yok. Bizim açımızdan Derecik- Umurlu arası yol da programa alındı. Irak'taki karışıklıklar nedeniyle şu ana kadar yapılan herhangi bir faaliyet yok. Önemli olan Irak'ın kendi yolunu açıp, binasını hazır hale getirmesi" dedi.

Yapımı devam eden hastanenin cihazlarının siparişlerinin verildiğini de belirten Vali Canpolat, önce hastanenin açılacağını ardından personel planlamasının yapılacağını ifade etti. Açıklamaların ardından vatandaşlarla yemek yiyen Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, buradan da helikopterle Derecik Beldesi'ne geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Valisi Canbolat, Şemdinli ve Derecik'te İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement