Hdp'li Baydemir: 21'inci Yüzyıl'da Halen Blok Oy Kullanılıyor - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Baydemir: 21'inci Yüzyıl'da Halen Blok Oy Kullanılıyor

Hdp\'li Baydemir: 21\'inci Yüzyıl\'da Halen Blok Oy Kullanılıyor

Hdp Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, kentte halen bazı kişilerin mahallesindeki tüm seçmenler adına blok oy kullandığını öne sürerek, "21'inci Yüzyıl'da Şanlıurfa'da bir şahıs gidiyor sandık başına bütün köylünün adına bir siyasi partiye oy kullanıyor.

29.10.2015 16:04

Hdp Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, kentte halen bazı kişilerin mahallesindeki tüm seçmenler adına blok oy kullandığını öne sürerek, "21'inci Yüzyıl'da Şanlıurfa'da bir şahıs gidiyor sandık başına bütün köylünün adına bir siyasi partiye oy kullanıyor. Bu olayı Vali, Cumhuriyet Başsavcısı, Seçim Kurulu Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı da biliyor. Hani demokrasi nerede?" dedi.

HDP il teşkilatı 1 Kasım öncesi milletvekili adaylarıyla birlikte seçim güvenliği konusunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, pazar gün kriz masası oluşturacaklarını ve hiçbir aksaklığa izin vermeyeceklerini söyledi.

Demokratik ülkede seçimlerin şaibeli olmaması gerektiğini ancak geçmiş dönemlerde blok oy kullanıldığını ileri süren HDP Milletvekili Osman Baydemir ise şöyle konuştu:

"2014 Mart ayında yapılan mahalli idari seçimlerde bu şehirde bir deneyim yaşadık. O seçimde açık ve net söylüyorum oyları çalıp maniple ettiler. Bu sonuçta bir tek şey elde ettiler, ama onun da hayrını görmediler. Adına tulum veya blok oy dedikleri, özellikle kırsaldaki mahallelerde bir şahıs sandık başına gidiyor, bütün köy ve ahalisi adına patır patır oy kullanıyor. 21'inci yüzyılda 2015 yılında bir şahıs gidiyor sandık başına bütün köylünün adına bir siyasi partiye oy kullanıyor. Bu olayı vali biliyor, cumhuriyet başsavcısı biliyor, seçim kurulu başkanı biliyor. Vallahi bu olayı başbakan ve cumhurbaşkanı da biliyor. Hani demokrasi nerede? Gelin bu seçimde bu dayatma ve blok oy kullanımını Şanlıurfa tarihinden çıkartalım."

KADINLAR SANDIK BAŞINA GELMİYOR

Kadınların sandığa gitmediğini ve yerlerine eşlerinin oy kullandığını da ifade eden Baydemir, "Şanlıurfa'da kadın nüfusu sandık başına gelmiyor. Kadınların yerlerine oy kullanıyorlar. Bu ayıp ve günahtır. Ben demokrasiye ve hukuka inanıyorum diyen bir kişi, bu tür blok oylarına karşı gelmesi gerekiyor. Bizim bu konularda endişemiz vardır. Yine Şanlıurfa'da fazla oy pusulasının basılacağı duyumlarını alıyoruz" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Baydemir: 21'inci Yüzyıl'da Halen Blok Oy Kullanılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement