İkv Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İkv Yönetim Kurulu Toplantısı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "İKV'yi AB sürecindeki en güçlü kuruluş olarak görüyorum"

12.12.2014 17:07

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İktisadi Kalkınma Vakfı'nı (İKV) AB sürecindeki en güçlü kuruluş olarak gördüğünü söyledi.

Bozkır, İKV'nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Levent'teki hizmet binasında yapılan yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bozkır, gelecek yıl 26 Kasım'da 50. yılını kutlayacak vakfın, AB süreci başlamadan daha önce kurulduğunu ifade ederek, bu davaya gönül veren çok sayıda kişinin buradaki çatı altında hizmet ettiğini kaydetti.

Bozkır, "Vakıf, AB sürecine katkı sağladı. İKV'yi AB sürecindeki en güçlü kuruluş olarak görüyorum" dedi.

İKV Başkanı'nın enerjisi ve bu davaya olan bağlılığıyla çok aktif olduğunu vurgulayan Bozkır, birlikte çalışmaktan zevk alacağını söyledi. Bozkır, vakfı ziyaret ederek neler yapıldığını ve yapılacağını konuşmak istediğini anlattı.

"AB sürecinde ciddi mesafe alındı"

İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan, çalışma alanlarının Türkiye'nin AB'ye entegrasyonuna, katılım sürecine destekte bulunmak olduğunu belirtti.

Vakfın think tank kuruluşu gibi çalıştığını, seminerler düzenlediğini, görüşler hazırladığını, AB ile ilişkilerin daha iyiye getirilmesi konusunda yaklaşık 50 yıldır hizmet verdiğini aktaran Vardan, "50 yıldır geldiğimiz noktayı düşündüğümüzde biraz da hayıflanmıyor, üzülmüyor da değilim açıkçası. Bu bizden veya hükümetimizden kaynaklanan bir konu değil. Sebepleri ortada, biliyoruz" diye konuştu.

AB sürecinde son zamanlarda ciddi mesafe alındığını ifade eden Vardan, bu hafta 3 komiserin Türkiye'ye gelmesinin ilk defa olduğunu, bunun Türkiye'ye verilen önemi gösterdiğini anlattı.

Vardan, önümüzdeki dönemde en azından 17. faslın açılabileceği mesajının verildiğini belirterek, bundan memnuniyet duyduklarını, ancak beklentilerinin daha fazla olduğunu söyledi.

Bozkır, toplantıda Bakan Bozkır'a İstanbul'la ilgili tablo hediye etti.

AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya'nın da katıldığı toplantı, basına kapalı gerçekleşti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İkv Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement