İlker Başbuğ'un Avukatından Tahliye Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ'un Avukatından Tahliye Açıklaması

İlker Başbuğ\'un Avukatından Tahliye Açıklaması

Tahliye kararının ardından açıklama yapan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, kararın emsal olmasını dilediğini belirtti.

07.03.2014 18:49

Tahliye kararının ardından açıklama yapan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, kararın emsal olmasını dilediğini belirterek, “ÖYM’lerle mağdur edilmiş insanlara özgürlüklerinin iade edilmesini talep ediyorum” dedi.

Avukat İlkay Sezer, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Sezer, “Biraz önce arkadaşlarım bana ‘gözünüz aydın’ diyorlar. Ben içerideki son masum insan çıkana kadar bu tebriği kabul etmeyeceğim. 26 aydır süren bir hukuksuzluk dün Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla tespit edildi, bugün de İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla şu an için ortadan kaldırıldı. Bu mağduriyet sadece özgürlüğün ortadan kaldırılmasına yönelik bir karar. Bu karar çok önemli. Maalesef İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yarattığı hukuksuzluğu ancak bu şekilde ortadan kaldırabildik. Hukuk adına bir nebze mutluyum ama içeride çok daha ciddi sağlık sorunlarıyla mağdur edilmiş insanlar var. Ümit ediyorum tez zamanda onların dosyaları da önce özgürlükleri iade edilmek suretiyle, sonra da haklarında beraat kararı verilmek suretiyle çözülür” diye konuştu.

“Ben TSK’ya komutanlık yapmış, normal görev süresinde emekli olmuş bir insanın bu şekilde mağdur edilebileceğini hayatım boyunca tahmin etmezdim” diyen Sezer, şunları söyledi:

“Sanıyorum bu konuda da yalnız değilim. Ancak birileri çıktı asılsız, gerçeksiz, düzmece delillerle mağduriyetler yarattılar. Bu ülkeye acı çektirler. Bugün için bir nebze olsun buna son verdik. Ben bu kararın emsal olmasını ve benzer şekilde mağdur edilmiş insanların da bir an önce özgürlüğe kavuşmasını temenni ediyorum. Biraz önce Anayasa Mahkemesi’nin dün verdiği kararın gerekçeli kısmına da ulaştım. Bu gerekçeli kısımda bizim yüce divana ilişkin ilk günden beri söylediğimiz yüce divana ilişkin konunun da hukuken ciddi dikkate alınması gereken bir itiraz noktası olduğu 26 ay sonra ortaya konuldu. Keşke ülkemizdeki hukuk mekanizması bunu daha önce çözebilecek enstrümanlar bize sunsaydı. Ama hiç kimse hukuku bu denli çiğneyebilecek mahkemeler düşünmemişti herhalde. Ben dün ortadan kaldırılan ÖYM’lerle mağdur edilmiş insanlara özgürlüklerinin iade edilmesini talep ediyorum.”

Avukat İlkay Sezer, Başbuğ’un yaklaşık 3 saat sonra Silivri Cezaevi’nden çıkacağını sözlerine ekledi.

ALPER KORKMAZ - SADIK KAHRAMAN - YUSUF MELİKOĞLU

İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ'un Avukatından Tahliye Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement