İngiltere?de Sıcak Hava Uyarısı - Son Dakika
Güncel

İngiltere?de Sıcak Hava Uyarısı

İngiltere?de Sıcak Hava Uyarısı

(GÖRÜNTÜLERLE) İngiltere'de sıcak hava uyarısı İngiltere genelinde yılın en sıcak günü yaşanıyor.

01.07.2015 17:50

(GÖRÜNTÜLERLE) İngiltere'de sıcak hava uyarısı

İngiltere genelinde yılın en sıcak günü yaşanıyor.

Halk Sağlığı Merkezi, son iki günden bu yana özellikle güney batı İngiltere ve Batı Midlands bölgelerinde etkili olan sıcak hava dalgası dolayısıyla, tehlike uyarısı yayımladı. Uyarıyla, sağlık servislerine yüksek riskli grupta bulunan yaşlılara ve çocuklara yardım etme çağrısında bulunuldu.

YAĞMUR'DAN DEĞİL SICAKTAN KORUNMAK İÇİN ŞEMSİYE

Halk Sağlığı Merkezi, sıcak hava dalgası dolayısıyla uyarı yayımladı. İşverenler metrolarda kalabalıkların oluşmaması için çalışanlarını çalışma saatlerinin bitiminden önce evlerine göndermeleri için uyardı. İki gün önceye kadar hava sıcaklıkları 20 derecelerde seyreden Londra'da bu kez vatandaşlar güneşten korunmak için şemsiye kullanıyor. Başkent Londra'nın ünlü merkezlerinden Mayfair'de DHA'ya konuşan İngiliz vatandaşı Öznur Demir, İki gündür sıcaklar nedeniyle günlük hayata devam etmek çok zor. Metro ve otobüs gibi toplu taşım araçlarındaki havalandırma sistemleri bu sıcaklara göre dizayn edilmediği için büyük sıkıntı çekiyoruz. Kendimi yabancı bir ülkedeymiş gibi hissediyorum. Genel olarak biz Londralılar bu sıcaklara alışık değiliz ve Londra'ya yakışmadığını düşünüyoruz?. Londra'da 6 yıldır bir şirkette görev yapan İpek Güralp de, sıcakların çok bunaltıcı olduğunu ifade ederek, ? Bu kadar yıldır Londra'da yaşıyorum ve bu kadar sıcak görmedim. Genelde Londra'da hava sıcaklıkları bu derece yükselmediği içim ofislerimiz sıcak havaya donanımlı değil. Yağmur için şemsiye taşırken simdi iki gündür sıcaklardan korunmak için şemsiye taşıyoruz. Buna rağmen havanın keyfini sürüyorum. Kendimi Türkiye'de gibi hissediyorum. dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da hava sıcaklığı 35 dereceye ulaşırken güneyinde sıcaklıklar daha da yüksek seyrediyor. Londralılar ve turistler başkentin parklarını doldurarak güneşlenirken, Sıcak havaya rağmen, turistler şehrin merkezi yerlerini gezmeye devam ediyor.

WİMBLEDON'DA ACİL YARDIM 100 KİŞİYİ AYAKTA TEDAVİ ETTİ

Hava sıcaklıklarının ani artışı nedeniyle dün başlayan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda da önlemler alındı. Wimbledon sözcüsü sahada daha geniş kullanım alanı sağlamak ve kalabalığı önlemek için kortlara dün 5 bin kişi daha az aldıklarını ifade etti.

Bu arada sıcak hava nedeniyle günde ortalama aldıkları telefon sayısının 10'a katlandığını açıklayan Londra Ambulans Servisi, dün Wimbledon'da sıcak nedeniyle ayakta 100 kişiyi tedavi ettiklerini belirtti.

İngiltere genelinde sıcaklığın birkaç gün daha etkili olması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere?de Sıcak Hava Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement