Irak'ta Sığınmacıların Evine Dönüşü - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Sığınmacıların Evine Dönüşü

Görüntü Dökümü : Sığınmacılardan detay görüntüler Sığınmacıların evlerine dönüşü Sığınmacı Ahmet Humam ile röportaj Sığınmacı Halaf Hammud ile röportaj Sığınmacı Muhammed Salih ile röportaj Şii milis gücüne sahip Bedir Tugayları lideri Hadi Amiri'nin basın açıklaması Dicle Operasyonlar Komutanı Muzhir el-Azzavi'nin basın açıklaması Irak'ın Diyala'ya kentine bağlı Uzaym nahiyesi sakini yaklaşık 500 aile, DAEŞ'ten kurtarılan evlerine geri döndü.

23.01.2016 17:21

Görüntü Dökümü :

Sığınmacılardan detay görüntüler

Sığınmacıların evlerine dönüşü

Sığınmacı Ahmet Humam ile röportaj

Sığınmacı Halaf Hammud ile röportaj

Sığınmacı Muhammed Salih ile röportaj

Şii milis gücüne sahip Bedir Tugayları lideri Hadi Amiri'nin basın açıklaması

Dicle Operasyonlar Komutanı Muzhir el-Azzavi'nin basın açıklaması Irak'ın Diyala'ya kentine bağlı Uzaym nahiyesi sakini yaklaşık 500 aile, DAEŞ'ten kurtarılan evlerine geri döndü.

Uzaym'da basın toplantısı düzenleyen Dicle Operasyonlar Komutanı Muzhir el-Azzavi, "Her ailenin Uzaymdaki araziyi kontrol edebilecek bir ferdini gönüllü olarak güvenlik güçlerine vermesi lazım. Burayı kendi halkı koruyacak" diye konuştu.

Şii milis gücüne sahip Bedir Tugayları lideri Hadi Amiri de, "Bugünden beri Diyala'da mezhepçiliğe yer yok. Diyala, Irak'ta barış ve dostluk yaşamın örneği olacak" dedi.Halaf Hammud da, "Sitemimiz seçtiğimiz siyasetçileredir çünkü sadece seçim dönemlerinde görürürüz kendilerini. Evlerimiz harap olmuş durumda" dedi. AA muhabirine konuşan sığınmacı Ahmet Humam, "DAEŞ saldırıları nedeniyle Kerkük'e sığındık orada ev kiraladık ve aşırı zor bir yaşam sürdürdük. Şimdi ise çok şükür evimize geri döndük" ifadelerini kullandı. Muhammed Salih, ilk önce saldırılar sonucu yıkılan evlerinin imarını istediklerini dile getirerek, devletin bu konuya biran evvel el atmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Sığınmacıların Evine Dönüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement