Irak'taki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Olaylar

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Hadise ilçesi Kaymakamı Abdulhekim el-Cugeyfi, terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan bölgelere yardım ulaştırılmaması nedeniyle bölgede "insani kriz" yaşandığını söyledi.

27.08.2015 16:05

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Hadise ilçesi Kaymakamı Abdulhekim el-Cugeyfi, terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan bölgelere yardım ulaştırılmaması nedeniyle bölgede "insani kriz" yaşandığını söyledi.

Cugeyfi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gıda ve ilaç sıkıntısı çekiyoruz. Terör saldırıları sırasında tıbbi malzemeler zarar gördü. Yaklaşık 2 bin çocuk hayati tehlikeyle karşı karşıya" dedi. "Kuraklık ve Fırat nehrindeki su seviyesinin azalması nedeniyle insanlarımız içme suyundan mahrum" diyen Cugeyfi, Enbar vilayetinin en büyük ilçesi Hadise'nin büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Kaymakam Cugeyfi, "96 bin nüfuslu Hadise, ayrıca civar bölgelerdeki terör saldırılarından kaçan 12 bin sığınmacıyı barındırıyor. Bölgemiz için ağır bir yük oluşturran bu durum, kriz şartlarını daha da ağırlaştırıyor" dedi.

Tedaviye ihtiyaç duyan sığınmacıların Hadise'den başkent Bağdat'a naklinde de sıkıntı çektiklerini dile getiren Cugeyfi, başkente geçişlerin ancak Enbar'a bağlı "Ayn el-Esed Askeri Üssü" vasıtasıyla gerçekleşebildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu üste, askeri yardım taşıyan uçakların yol açtığı yoğunluk nedeniyle insani yardım taleplerine gereken karşılık verilmiyor. Okullarına gidemeyen Enbarlı öğrencilerin Bağdat'taki okullara nakli de yapılamıyor. Tüm devlet yetkililerinin kapılarını çaldık fakat insani yardım taleplerimizin karşılanması konusunda olumlu bir yanıt alamadık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement