Irak'taki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Olaylar

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Bağdadi nahiyesine terör örgütü DAEŞ militanları tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

04.04.2016 12:14

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Bağdadi nahiyesine terör örgütü DAEŞ militanları tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

Irak el-Cezire Operasyonları Komutanı Orgeneral Ali İbrahim ed-Debun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'nin batısında yer alan Bağdadi nahiyesinin kuzey, kuzeybatı ve batı kesimlerinin DAEŞ militanlarınca yoğun saldırıya maruz kaldığını belirtti.

Saldırganlar arasında canlı intihar bombacılarının da bulunduğunu söyleyen Debun, "Güvenlik güçlerinin tüm birimleri, şu anda saldırgan DAEŞ militanlarıyla çatışıyor. Bu arada güvenlik güçlerini ve silahlı aşiret güçlerini destekleyen uluslararası koalisyon güçleri de bomba yüklü 3 aracı imha etti." diye konuştu.

Albay Velid ed-Duleymi ise Bağdadi nahiyesine saldıran DAEŞ militanlarına karşı savaşan güvenlik güçleri ve silahlı aşiret mensupları saflarında ölü ve yaralıların olduğunu aktarırken, sayıya ilişkin bilgi vermedi.

Enbar'ın merkez kenti Ramadi'nin batısında yer alan Bağdadi nahiyesinde, Enbar vilayetinde terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele veren Irak güvenlik güçleri ve uluslararası koalisyon güçlerine ev sahipliği yapan Ayn el-Esed Hava Üssü bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement