İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

İstiklal Marşı\'nın Kabulünün Yıl Dönümü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Hekimhan, Darende, Arguvan ve Kale ilçelerinde törenler düzenlendi.

13.03.2017 15:44

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Hekimhan, Darende, Arguvan ve Kale ilçelerinde törenler düzenlendi.

Hekimhan Öğretmenevi Konferans Salonu'ndaki törende Hekimhan Anadolu Lisesi Felsefe öğretmeni Ayfer Merve Yalçın, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında dereceye giren Çilem Ercan'nın sergilediği performans izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Slayt, oratoryo ve tiyatro gösterilerinin yapılığı, öğrencilerin şiirler okuduğu törene İlçe Kaymakam Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkanı Vekili Emin Kılıçaslan, Cumhuriyet Savcıları Çağrı Pektaş ve Yunus Karagöz, Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, Emniyet Müdürü vekili Selami Şahin, daire amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Darende

Darende Nadir İlkokulu tarafından METEM Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan okul müdürü Mustafa Kızmaz, İstiklal Marşı'nın tarihi, milli karakteri, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olduğunu söyledi.

Türk milletinin vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmadığını belirten Kızmaz, kahramanlık destanı İstiklal Marşı'nın, bugün de vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunması ve ardından öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisinin ardından İstiklal Marşı oratoryosu sahnelenen programda, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlikte okul idaresi tarafından hazırlattırılan, ilçede yaşayan idareci ve vatandaşların seslendirdiği "Darendelilerin dilinden İstiklal Marşı" isimli video izletildi.

Programa, Belediye Başkanı Süleyman Eser, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti başkanları, çok sayıda okul müdürü, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Arguvan

Arguvan'da da Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan törene İlçe Kaymakamı Cuma Emeç, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Cumali Bulut, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Arguvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafız İmer, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "İstiklal Marşımızı sevmek ve hissederek okumak, vatanımızı sevmektir, ülkemize sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır." dedi.

Arguvan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan "İstiklal Marşının Kabulü" konulu tiyatro gösterisinin sunulduğu törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Kale

Kale ilçesindeki İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende ise Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinde Melahat Kılıç Aytekin yaptı.

İzollu İlkoklu öğrencisi Erva Öztürk'ün okuduğu İstiklal Marşı, salonda bulunanlar tarafında ayakta alkışlandı.

Edebiyat Öğretmeni Sabri Boyraz'ın okuduğu şiirler de katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement